Emily Blunt: "Meryl Streep was op de set van deze film doodongelukkig"

Emily Blunt: "Meryl Streep was op de set van deze film doodongelukkig"

De actrice ging ver voor de rol en dit merkte ze wel.

Als je een beetje het filmnieuws volgt heb je misschien wel al eens van de term method acting gehoord. Hier deed Meryl Streep op een gegeven moment ook aan, maar er gelukkig werd ze hier niet van. Dit zegt Emily Blunt nu.

Sommige acteurs maken hier gebruik van maar lijken soms ook iets te ver te gaan. Kijk bijvoorbeeld maar eens naar Eddie Redmayne, die zijn eigen lichaam 'misvormde' om Stephen Hawking te kunnen spelen in The Theory of Everything. Heath Ledger sloot zich juist weer weken op in een hotelkamer om de geschifte Joker te kunnen spelen in The Dark Knight.

Ongelukkig
Hoewel Streep normaalgesproken niet gebruikt maakt van deze methode, besloot ze dit toch maar eens te proberen voor The Devil Wears Prada. Ondanks het feit dat ze de rol erg overtuigend neerzet, werd ze hier niet erg gelukkig van. Dat verklapt haar tegenspeelster Blunt nu.

Tijdens een recent interview met Brian Cox zei laatstgenoemde: "Ik vond 'The Devil Wears Prada' fantastisch. Het moet ook echt geweldig zijn om met een van de allerbeste actrices aller tijden te kunnen werken. Ik ben echt wel jaloers. Het is een droom van mij om op een dag met Streep te mogen werken!"

Reactie
Volgens Blunt was het een goede ervaring, maar niet een waar Streep echt van genoot. Zo reageert ze: "Ze is geweldig maar ze was ook best 'eng' in die rol. Meryl zei me toen dat dit een van de eerste keren was dat ze ging voor method acting, maar het maakte haar echt miserabel. Ze vond het echt lastig om Miranda te spelen".

Miranda is namelijk niet echt een al te vriendelijk personage. Hier weer Anne Hathaway ook alles vanaf. De hoofdrolspeelster kreeg het flink voor haar kiezen van Streep, die op de eerste dag van de opnames al liet weten haar afgrijselijk te gaan behandelen.

NieuwsFilm

meest populair