Compleet nieuwe Batman-film 'Batman: The Brave and the Bold' vindt zijn kopman

Compleet nieuwe Batman-film 'Batman: The Brave and the Bold' vindt zijn kopman

Andy Muschietti heeft zich bewezen, vindt Warner Bros. Pictures.

Na het deze week verschenen The Flash en het in december te verschijnen Aquaman and the Lost Kingdom gaat het DC Extended Universe geheel in de reboot. Nu is duidelijk wie het reeds aangekondigde Batman: The Brave and the Bold gaat regisseren.

In gesprek met Variety onthullen DC Studios-bazen James Gunn en Peter Safran dat Andy Muschietti (It-tweeluik) in de regiestoel gaat plaatsnemen van de compleet nieuwe Batman-film. Het zal vermoedelijk de introductie worden van opnieuw een nieuwe Batman in het DC Universe.

The Flash
Muschietti heeft de zetel verdiend door succesvol The Flash op te leven. Hij zal de film baseren op de geliefde comicreeks van Grant Morrison. In die reeks is er een Bat-familie, met Bruce Wayne als Batman en zijn zoon Damian als Robin.

"We zagen The Flash nog voor we de touwtjes in handen kregen bij DC Studios, en we wisten dat we te maken hebben met niet alleen een visionaire regisseur, maar ook een enorme DC-fan," aldus

Geweldige film
"Het is een geweldige film - grappig, emotioneel, opwindend - en Andy's affiniteit en passie voor deze personages en deze wereld resoneert gewoon in elk frame," verklaarde het DC-duo.


"Toen het tijd werd om een regisseur te kiezen voor The Brave and the Bold, was er eigenlijk maar één keuze. Gelukkig zei Andy ja," luidt het vervolg. "We kunnen geen betere of inspirerendere partners hebben nu we aan dit spannende nieuwe avontuur in het DCU beginnen."

DC Universe
Het nieuwe DC Universe wordt op 11 juli 2025 afgetrapt met Superman: Legacy, geregisseerd door James Gunn. Daarna verschijnen The Authority, The Brave and the Bold, Supergirl: Woman of Tomorrow en Swamp Thing in Chapter One: Gods and Monsters.


Joker, The Batman en de vervolgen Joker: Folie à Deux (2024) en The Batman: Part II (2025) behoren niet tot dit DC Universe. Deze films spelen zich af in het zogenaamde DC Elsewhere.

NieuwsFilm

meest populair