Disney kondigt nieuwe 'Alien'-bioscoopfilm aan: al over een jaar te zien

Disney kondigt nieuwe 'Alien'-bioscoopfilm aan: al over een jaar te zien

Fede Álvarez is de regisseur van de zevende film.

De opnames voor een nieuwe Alien zitten er alweer bijna op en nu komt Disney met het nieuws dat de film niet op streaming verschijnt, maar in de bioscoop. De datum is officieel bekendgemaakt.

De regie ligt in handen van Fede Álvarez, bekend van films als Evil Dead (2013) en Don't Breathe (2016). De nieuwe Alien is de zevende film in de hoofdlijn van de franchise en de negende als we de AvP-films meetellen.

Alien in 2024
De datum werd aangekondigd samen met de ingrijpende aanpassingen in de Marvel- en Avatar-filmreeksen. Disney heeft de nog titelloze Alien-film - mogelijk Alien: Romulus - op de datum 16 augustus 2024 geprikt. Over ruim een jaar dus.

In de film zie je rollen voor namen als Cailee Spaeny, Isabela Merced, David Jonsson, Archie Renaux, Spike Fearn en Aileen Wu. Het scenario werd geschreven door Rodo Sayagues en Álvarez.

Bioscoop
De film zal dus te zien zijn op het witte doek. Oorspronkelijk werd de film aangekondigd voor de Amerikaanse streamingdienst Hulu (in Nederland waarschijnlijk Disney+), maar nu wordt de Alien-film dus in de bioscopen vertoond en dat kan alleen maar een positieve boodschap zijn.


Er zijn in aanpak waarschijnlijk veel overeenkomsten met Prey, een film die in 2022 een reboot gaf aan de Predator-filmreeks.



NieuwsFilm

meest populair