The Stig mocht Tom Cruise niet extreem leren rijden op racecircuit van Top Gear

The Stig mocht Tom Cruise niet extreem leren rijden op racecircuit van Top Gear

En vertelde toch te veel met ernstige gevolgen

Ben Collins, alias The Stig, uit het populaire autoprogramma Top Gear vertelde laatst meer over het onderdeel 'Star in a reasonable prized car'.

Bij deze competitie mochten beroemdheden in hun eentje een racecircuit op. Hierbij kregen zij vooraf rijles van The Stig. Bij Tom Cruise kreeg de coureur echter van de BBC te horen, dat hij de acteur niet te goed les moest geven.

Een snelheidsduivel
De ster uit Top Gun Maverick en Days of Thunder heeft immers de reputatie een snelheidsduivel te zijn. Als Tom Cruise een ongeluk zou krijgen, zou de verzekeringsmaatschappij van BBC dan misschien niet uitkeren. Tom Cruise mocht dus absoluut niet extreem leren rijden.

The Stig hield zijn informatie netjes voor zich, maar vertelde wel aan Tom Cruise dat hij een stukje van de baan af kon snijden om tijd te winnen. Dat was genoeg voor Tom Cruise om voluit te gaan, waardoor de auto even op twee wielen reed.

Vreselijk ongeval
The Stig vertelt: "Op dat moment hadden wij onze producer bijna in tranen, omdat wij getuigen waren van een vreselijk ongeval. Maar Tom bleef kalm en landde de auto keurig Top Gun style terug op vier wielen. Hij zette de scherpste tijd neer. Een levende legende."

Meer staat hier in het artikel van Lad Bible. In onderstaand YouTube-video van VINwiki vertelt Ben Collins meer.



NieuwsFilm

meest populair