Disney-ster Halle Bailey ook in de nieuwe 'The Color Purple': bekijk de eerste trailer

Disney-ster Halle Bailey ook in de nieuwe 'The Color Purple': bekijk de eerste trailer

The Color Purple: Blitz Bazawule mag de 'remake' van de klassieker van Steven Spielberg maken.

Eind dit jaar verschijnt een nieuwe verfilming van het bekende toneelstuk The Color Purple dat overigens al gebaseerd was op het gelijknamige boek uit 1982. In 1985 verscheen van Steven Spielberg de klassieker The Color Purple in de bioscopen.

Dit keer is het Blitz Bazawule, bekend van Black Is King van Disney+, die de film heeft geregisseerd en je ziet rollen van onder meer Taraji P. Henson, Danielle Brooks, Colman Domingo, Corey Hawkins, H.E.R., Halle Bailey, Aunjanue Ellis-Taylor en Fantasia Barrino.

Onbreekbaar
De film laat de band zien tussen drie vrouwen die onbreekbaar is. In gesprek met Total Film zei Bazaule: "Hoe kan je iets nieuws creëren en ook het bronmateriaal eren? Dat was de klus die geklaard moest worden."

"We weten dat deze Color Purple voor een nieuwe generatie is. De context is voor eeuwig, zolang er nog steeds kwesties zijn over geaardheid, kwesties over huiselijk geweld, kwesties over raciale ongelijkheid en strafsystemen die vooringenomen zijn," zei de regisseur.

Januari 2024
"Dit zijn de dingen waarvoor The Color Purple staat - en als je uit je raam kijkt, dan zie je dat het vandaag nog gebeurt," aldus Bazawule.


Met Oprah Winfrey, Steven Spielberg, Scott Sanders en Quincy Jones als producenten moet de nieuwe The Color Purple vanaf 25 januari in de Nederlandse bioscopen te zien zijn. In december verschijnt de film al in de States.

The Little Mermaid
Dat bovenstaande trailer is verschenen is niet heel gek. Actrice Halle Bailey heeft een belangrijke rol in de film en is vanaf morgen te zien als Ariel in Disney's The Little Mermaid.

NieuwsFilm

meest populair