Broer van Mel Gibson erg gefrustreerd: "Ik haat wat hij is geworden - een monster"

Broer van Mel Gibson erg gefrustreerd: "Ik haat wat hij is geworden - een monster"

Lastig als je broer wel miljoenen heeft opgepot en jij niet

Donal Gibson, de jongere broer van Mel Gibson, werkt ook in de filmindustrie. Door de slechte naam die Mel Gibson gekregen heeft, komt Donal echter haast niet meer aan werk.

En dat terwijl Donal Gibson dat geld hard nodig heeft voor zijn onderhoud. Lastig en frustrerend als je oudere broer wél al die miljoenen heeft opgepot door succesvolle films als Braveheart, Lethal Weapon en Mad Max.

Werk dankzij broer
De nu 65-jarige Donal lijkt erg op Mel met dezelfde blauwe ogen en gelaatstrekken. Mel praatte hem de filmwereld in en hij speelde dankzij Mel ook in het kassucces Braveheart. Destijds konden zij erg goed met elkaar overweg.

Donal vertelt dat roem zijn nu 67-jarige broer veranderde. En dat zij niet meer met elkaar praten. Donal zegt: "De roem en het geld stegen naar zijn hoofd. Hij veranderde en werd een monster. Ik haat wat mijn broer is geworden."

De nekslag kwam
The Passion of The Christ, de onafhankelijke film van Mel Gibson, gaf de carrière van Donal de nekslag. De film werd te gewelddadig en erg antisemitisch gevonden. Hierdoor kwam Donal volgens eigen zeggen op een 'blacklist' terecht.

Samen met de beruchte boze buien van Mel Gibson richting alles en iedereen zegt Donal gefrustreerd: "De naam Gibson werd gif en werd geassocieerd met racisme, geweld en woede. Ik werkte met studio's als Warner Bros en Disney. Mijn agent dumpte mij. Het werk stopte."

Meer staat hier in het artikel van Daily Mail en in onderstaand YouTube-video van Inside of You Clips.



NieuwsFilm

meest populair