Je schrikt je rot als je hoort hoe rijk acteur Eddie Murphy is

Je schrikt je rot als je hoort hoe rijk acteur Eddie Murphy is

Zo rijk is de ster uit 'Beverly Hills Cop' en 'You People'.

Eddie Murphy is een Amerikaanse acteur, komiek, stemacteur, muzikant, producer en regisseur. Hij is misschien wel het meest bekend door de Beverly Hills Cop-films.

Met 7 miljard omzet in zijn films, is Eddie Murphy een van de waardevolste acteurs in de filmhistorie. De nettowaarde van de nu 62-jarige ster wordt dan ook geschat op 200 miljoen Amerikaanse dollars. Hij is dus best wel rijk.

Snel stijgend salaris
In 1961 is Eddie Murphy geboren in New York en raakte geïnteresseerd in komedie. In de jaren 80, 90 en 2000 was Eddie Murphy een van de best betaalde acteurs.

En dat terwijl hij als 19-jarige in 1981 bij Saturday Night Live startte met 4.500 dollar per aflevering. Het jaar daarna ontving hij echter al 30.000, omdat hij van de show een knallend succes maakte.

Succesvolle films
Vanaf 1982 maakte hij onder meer de succesvolle films 48 Hours, Trading Places, Bevery Hills Cop en Coming to America. Ook verleende hij zijn stem aan Mulan en Shrek.

Voor de film Dreamgirls ontving hij een Oscar-nominatie en een Golden Globe award. Eddie Murphy zou in zijn filmcarrière meer dan 300 miljoen ontvangen hebben aan salarissen en commissies.

Meer vermogen
Eddie kon voor de eerste Beverly Hills Cop al een salaris van 14 miljoen vragen. Voor Nutty Professor II ontving hij zelfs 60 miljoen door back end points. In 2019 ontving hij van Netflix 70 miljoen voor een aantal comedy specials. Ook kwam laatst de Netflix-film You People uit.

Meer over zijn vermogen staat hier bij Celebrity Networth. In onderstaand Youtube-video van Jimmy Kimmel Live vertelt Eddie Murphy meer.



NieuwsFilm

meest populair