Potentiële Netflix-topper 'Nimona' krijgt eerste trailer

Potentiële Netflix-topper 'Nimona' krijgt eerste trailer

De film komt eindelijk uit.

Netflix heeft de eerste trailer van de veelbelovende animatiefilm Nimona uitgebracht. De streamingdienst heeft de film gered nadat Disney een punt zette achter de oorspronkelijke animatiestudio Blue Sky Studios en de film schrapte.

Disney maakte de controversiële keuze om de film niet af te maken. Dit deden ze naar verluid wegens de centraalstaande LGBTQ+-thematiek die de film heeft. Netflix besloot de film verleden jaar over te nemen en af te maken.

Synopsis
De officiële synopsis van de film luidt als volgt: "Wanneer Ballister Boldheart, een ridder in een futuristische middeleeuwse wereld, wordt beschuldigd van een misdaad die hij niet heeft begaan, is de enige die hem kan helpen zijn onschuld te bewijzen Nimona, een ondeugende tiener met een smaak voor chaos - die toevallig ook een vormveranderend wezen is dat Ballister is getraind om te vernietigen."

"Maar nu het hele koninkrijk erop uit is om hem te pakken te krijgen, is Nimona de beste (of technisch gezien de enige) sidekick waar Ballister op kan hopen. Terwijl de scheidslijn tussen helden, schurken en monsters begint te vervagen, gaan ze samen op pad om Ballister's naam voor eens en voor altijd te zuiveren, en voor Nimona om ... gewoon ernstige schade aan te richten."

Cast en release
De film heeft een zeer strakke stemmencast bij elkaar verzameld. Zo spreken Chloë Grace Moretz en Riz Ahmed de hoofdrollen van Nimona en Ballister in. Verder zijn de stemmen van o.a. Frances Conroy, RuPaul, Lorraine Toussaint en Indya Moore te horen.


De film is dus na een turbulente productie op 30 juni eindelijk te zien op Netflix. De trailer bekijk je hierboven.

NieuwsFilm

meest populair