Is deze klerenkast na 'Fast X' de nieuwe grote actieheld van Hollywood?

Is deze klerenkast na 'Fast X' de nieuwe grote actieheld van Hollywood?

Alan Ritchson uit Reacher gaat voor goud.

Deze week knalde Fast X het witte doek op. De film vol grote sterren en spierbundels laat uiteraard ook een aantal nieuwe gezichten zien. Een daarvan is Alan Ritchson en het lijkt erop dat hij een van de volgende grote namen in Hollywood is.

Ritchson speelt in Fast X de rol van Aimes, de nieuwe leider van het bureau van Mr. Nobody, die niet zo'n hoge pet op heeft van Dom en zijn team. Hij heeft zeker een grote rol en de kans is groot dat we Ritchson steeds vaker in grote films te zien krijgen.

Alan Ritchson
De Amerikaanse acteur werd geboren in 1982 en heeft al heel wat gedaan in zijn carrière. Naast acteur is hij ook een model, zanger en producent. Zijn eerste filmrollen had hij in 2006 in The Butcher en Though None Go with Me.

[ytmovie=]
Daarna speelde in heel wat producties. Zo was hij te zien als Aquaman in Smallville (2005-2010), had hij een belangrijke rol in de serie Blue Mountain State (2010-2011) en speelde hij Gloss in The Hunger Games: Catching Fire (2013) en Raphael in de twee live action Teenage Mutant Ninja Turtles-films uit 2014 en 2016.

Reacher
Na heel wat bijrollen in films en series kreeg hij een belangrijke rol in de DC-serie Titans, als Hank Hall / Hawk, en die serie betekende de opstap naar zijn eerste echte grote rol als Jack Reacher in de sterk ontvangen tv-serie Reacher.


Na zijn definitieve doorbraak bij het grote publiek kreeg hij zijn kans in Fast X. En als we op de IMDb kijken dan zien we nog veel meer films in planning staan.

Toekomst
Dit jaar zien we Ritchson nog naast Hilary Swank in het drama Ordinary Angels en in 2024 zal de spierbundel van 191 cm opduiken in de oorlogsfilm The Ministry of Ungentlemanly Warfare van Guy Ritchie. Ook zien we hem als hoofdrolspeler in de romkom Spring Break '83.

Binnenkort gaat hij starten met de opnames voor twee films, namelijk de misdaadfilm Motor City van Timur Bekmambetov en de horrorfilm Bad Seeds of Loving Spring die hij zelf regisseert.

Grote actieheld?
Deze status heeft Ritchson nog niet en zijn aankomende filmrollen hinten daar voorlopig ook niet naar. Uiteraard heeft hij namen als Dwayne Johnson, Jason Momoa, Dave Bautista, John Cena, Michael B. Jordan, Vin Diesel, Chris Hemsworth en Scott Adkins voor zich.



NieuwsFilm

meest populair