Jackie Chan maakt episch vervolg op deze grote actiehit

Jackie Chan maakt episch vervolg op deze grote actiehit

De actieheld is 69 jaar, maar is nog lang niet klaar met kontschoppen.

De legendarische actieheld Jackie Chan is inmiddels alweer 69 jaar oud, maar is nog lang niet klaar met het maken van (actie)films.

De nieuwste film waarvoor de acteur uit Hongkong heeft getekend is The Legend, een vervolg op de martial arts fantasy-avonturenfilm The Myth uit 2005.

The Man, The Myth, The Legend
Chan wordt voor de film herenigd met Stanley Tong, de regisseur van Rumble in the Bronx. De twee hebben 50 miljoen dollar budget losgewrikt voor de film.

Naast Chan zien we in de film ook Chinese acteurs als Yixing Zhang (Kung Fu Yoga) en Coulee Nazha ([i]Police Story 2013[/]).

Een nieuw avontuur
Net als in The Myth zal Chan in The Legend de rol spelen van meester-archeoloog Professor Chen. Deze ontdekt dat de textuur van een aantal artefacten die door zijn studenten zijn gevonden nagenoeg hetzelfde is als die van een ketting die telkens opdaagt in zijn dromen.



Wanneer Professor Chen en zijn studenten naar de ijstempel gaan waar de artefacten zijn gevonden, komen ze terecht in een andere wereld. En daar start een avontuur dat zijn weerga niet kent.

No-brainer
The Myth was in 2005 goed voor een wereldwijde opbrengst van 120 miljoen dollar. En dat is helemaal niet verkeerd als je bedenkt dat de film slechts 15 miljoen dollar kostte.


Critici waren overigens helemaal niet te spreken over The Myth, maar wellicht dat Chan dit kan rechtzetten met de sequel.

NieuwsFilm

meest populair