Michael J. Fox stopt 2 miljard dollar in zijn ziekte: "Genezing is nabij"

Michael J. Fox stopt 2 miljard dollar in zijn ziekte: "Genezing is nabij"

Zijn Michael J.Fox Foundation is wereldwijd het grootste fonds op het gebied van de ziekte van Parkinson

Michael J. Fox blijft mateloos populair, ook al acteert de ster uit Back to the Future-films niet meer. De nu 61-jarige acteur heeft namelijk de ziekte van Parkinson, waardoor acteren te inspannend is.

Michael J.Fox was pas 29 jaar toen hij die diagnose kreeg. Hij liet zich echter niet tegenhouden door deze hersenziekte. Hij werkte door in de filmindustrie tot het echt niet meer kon.

Ongeneeslijk ziek
Daarnaast bleef hij aandacht vragen voor zijn ongeneeslijke ziekte. Ook zamelde hij in al die jaren een waanzinnig hoog bedrag van 2 miljard dollar bij elkaar voor onderzoek.

Zijn Michael J.Fox Foundation is wereldwijd het grootste fonds op het gebied van de ziekte van Parkinson. Tot nu is voor 1 miljard aan onderzoek gedaan. Die onderzoeken geven goede resultaten.

Dicht bij genezing
In een nieuw interview bij Friday's Lorraine vertelt Michael J. Fox: "Ik denk dat wij dichter dan ooit bij genezing zitten. We hebben nu de 'biomarker' gevonden die bij deze ziekte hoort. En kunnen daardoor de ziekte in een vroeg stadium opsporen."

Hij vertelt: "Dit is een gigantische doorbraak. We hadden niet verwacht dat wij dat nu al zouden vinden. We spraken daar 10 jaar terug over."

Blij te leven
En ondanks zijn ziekte besluit Michael J. Fox: "Ik ben blij dat ik leef. Ik ben gelukkig en maak graag grapjes, ook over mijn ziekte. Het feit dat ik 61 ben, is al bijzonder op zich."

Meer staat hier in het artikel van Daily Mail. Een deel van het interview met Lorraine staat in de YouTube-video hieronder.



NieuwsFilm

meest populair