Deze tragische waargebeurde film komt snel naar Netflix

Deze tragische waargebeurde film komt snel naar Netflix

'Trial by Fire' kijk je vanaf volgende week woensdag op Netflix.

Netflix pakt komende week uit met Trial by Fire. De film vertelt het tragische en controversiële verhaal van Cameron Todd Willingham. Hij werd ter dood veroordeeld voor de moord op zijn kinderen. Velen geloven echter dat hij onschuldig was.

Willingham was geen lieverdje. Allesbehalve. Hij had al een strafblad en sloeg zijn vrouw. Toch geloven velen dat hij niet schuldig was aan de huisbrand die zijn kinderen fataal werd.

Wankel bewijs
Het bewijs waarop de zaak stoelde was volgens kenners zwak. Zo was er een onbetrouwbare verklaring van een medegevangene die later opbiechtte te hebben gelogen.

Willingham bleef volhouden onschuldig te zijn. Voor zijn executie in 2004 kregen de autoriteiten bewijsstukken in handen die dat zouden aantonen. Het mocht niet baten.

Film
Regisseur Edward Zwick (Jack Reacher: Never Go Back) heeft van deze zaak een sterke film gemaakt. Deze true crime-prent opent je ogen over het strafsysteem in Amerika.

Trial by Fire is vanaf woensdag 17 mei op Netflix te zien.


Trial by Fire (2018)
Bekijk de afbeeldingRegie: Edward Zwick | Cast: Jack O'Connell, Laura Dern, Emily Meade, e.a.
23 december 1991. Cameron Todd Willingham ontwaakt. Zijn woning staat in brand. Hij slaagt er niet in om zijn drie kinderen te redden. Later wordt hij beschuldigd van moord en vervolgd. Willingham ontkent zijn huis in brand te hebben gestoken en het bewijs rammelt, maar hij krijgt alsnog de doodstraf. Elizabeth Gilbert gelooft in zijn onschuld en begint hem te schrijven. Ze blijft hem steunen en doet er alles aan om hem vrij te krijgen, maar zonder succes.



Een melding ontvangen op de dag dat Trial by Fire op Netflix verschijnt? Dat kun je hier regelen.

NieuwsFilm

meest populair