3 perfecte acteurs voor Dumbledore in de nieuwe 'Harry Potter'-serie

3 perfecte acteurs voor Dumbledore in de nieuwe 'Harry Potter'-serie

Op zoek naar de opvolger van Richard Harris en Michael Gambon.

Warner Bros. Discovery heeft onlangs een 'reboot' van de Harry Potter-films - dit keer in de vorm van een televisieserie - aangekondigd. Deze drie acteurs zouden perfect zijn om Dumbledore, het hoofd van toverschool Hogwarts, te spelen in die nieuwe serie.


Bekijk de afbeelding
Jared Harris
Wat ons betreft ook direct de beste keuze: Jared Harris. De 61-jarige Brit speelde al vele sterke rollen, waaronder in de series Chernobyl en Mad Men.

Helemaal bijzonder is natuurlijk dat hij de zoon is van Richard Harris: de acteur die Dumbledore in de eerste twee films speelde. Helaas overleed hij in 2002. Michael Gambon volgde hem op.


Bekijk de afbeelding
Jude Law
Law speelde al een jongere versie van Dumbledore in de Fantastic Beasts-reeks. Daarin werd meer uit de doeken gedaan over de achtergrond van het schoolhoofd, waaronder over zijn band met de grote schurk Grindelwald.

Het is wellicht 'vreemd' om de Captain Marvel-acteur ook in de geheel nieuwe serie te zien, maar de 50-jarige Law heeft bewezen een prima keuze te zijn. Met een pruik en make-up is hij zo omgetoverd in de oude Dumbledore.


Bekijk de afbeelding
Iain Glen
Iain Glen is onder meer bekend van de populaire fantasyserie Game of Thrones. Ook speelde hij een oudere Bruce Wayne alias Batman in de DC-serie Titans.

De Schot heeft niet alleen het talent om een sterke Dumbledore neer te kunnen zetten, maar ook de juiste leeftijd en uitstraling. Als je nu naar een foto van de acteur kijkt, kun je hem direct in de rol zien. Een goede keuze wat ons betreft.

NieuwsFilm

meest populair