Acteur Austin Butler werd zwaar 'onderbetaald' voor blockbuster 'Elvis'

Acteur Austin Butler werd zwaar 'onderbetaald' voor blockbuster 'Elvis'

Maar gelukkig spaarde hij wel een mooi bedrag bij elkaar

Austin Butler is een Amerikaanse acteur, zanger en model. De nu 31-jarige ster raakte beroemd door zijn vertolking van Elvis Presley in de film Elvis.

Austin Butler heeft een geschatte nettowaarde van 4 miljoen Amerikaanse dollars. Hij is dus best wel rijk.

Hoe het begon
In 1991 is Austin Butler geboren in Californië, Amerika. Een castingbureau vroeg hem als 13-jarige te starten in bijrolletjes bij Disney en Nickelodeon. Zo was hij te zien in de series Hannah Montana, Zoey 101 en Ruby and the Rockits.

Daarna volgen series als The Carrie Diaries, Arrow en Masters of the Air. Hij is te zien in films als Dude, The Dead Don't Die en Once Upon a Time in Hollywood. De ster speelt ook in toneelstukken. In 2022 volgt zijn doorbraak met de biografische film Elvis.

Meer vermogen
Volgens het artikel hier in Cosmopolitan zou de ster voor Elvis een salaris van 700.000 ontvangen hebben. Dat is niet veel voor een hoofdrol waarin Austin twee jaar lang leerde zingen, praten en dansen als de echte Elvis Presley.

Een beetje acteur krijgt namelijk voor zo'n moeilijke hoofdrol minimaal 5 miljoen. Maar het lagere salaris is te verklaren. Want Austin was geen bekende acteur toen hij gevraagd werd voor het spelen van 'The King of Rock and Roll'.

Nieuwe film
Onbekend is, hoeveel Austin verdient aan zijn rollen in series. Maar voor een serie kunnen salarissen variëren van 40.000 tot 150.000 per aflevering. Belangrijker is dat Austin zegt dat het inkomen hem nooit zoveel uitmaakt. Als hij maar leuke personages mag spelen.

De verwachting is wel dat hij hogere bedragen mag vragen voor films als Dune 2. Austin heeft immers door zijn laatste goede reviews en nominaties zijn marktwaarde verhoogd.

Meer informatie
In onderstaand YouTube-video toont ET Canada stukjes uit de film. Meer over zijn carrière staat hier bij Celebrity Networth.



NieuwsFilm

meest populair