Fan van de Netflix-hit 'Dahmer'? Dan moet je deze films absoluut kijken

Fan van de Netflix-hit 'Dahmer'? Dan moet je deze films absoluut kijken

Geweldige kijktips voor vanavond.

Netflix kwam vorig jaar met de heftige serie Dahmer over de gelijknamige seriemoordenaar: een enorme hit. True crime blijft dan ook een populair genre. Fan van Dahmer? Dan moet je deze drie films absoluut een keer kijken.

Bekijk de afbeelding
Topacteur
Evan Peters kreeg veel lof voor zijn ijzingwekkende vertolking van het monster Jeffrey Dahmer. Na de serie wil je waarschijnlijk meer zien van de acteur. Gelukkig heeft hij een rijk cv.

Zo speelde hij de razendsnelle superheld Quicksilver in de X-Men-films. Voor nu lichten we graag een minder bekende film uit: American Animals. Ook deze thriller is gebaseerd op een waargebeurd verhaal.

American Animals (2018)
Bekijk de afbeeldingRegie: Bart Layton | Cast: Evan Peters, Barry Keoghan, Blake Jenner, e.a.
Spencer studeert kunst en is op zoek naar meer spanning in het leven. Een rondleiding door de universiteitsbibliotheek brengt hem op een idee: hij wil een zeer zeldzaam boek uit de collectie stelen. Hij stelt dit voor aan zijn goede vriend Warren, die direct mee wil doen. Ook ronselen ze twee andere studenten. Samen plant het viertal een van meest gedurfde kunstroven uit de recente geschiedenis.



Ander perspectief
Het publiek kan geen genoeg krijgen van true crime. Hollywood produceert dan ook aan de lopende band films, series, documentaires en meer in dit genre. Dit jaar verscheen onder meer de film Boston Strangler.

Interessant is dat dit verhaal vanuit een ander perspectief wordt verteld. Niet de dader of slachtoffers staan centraal, maar een tweetal journalisten dat onderzoek doet naar een mysterieuze seriemoordenaar.

Boston Strangler (2023)
Bekijk de afbeeldingRegie: Matt Ruskin | Cast: Keira Knightley, Carrie Coon, David Dastmalchian, e.a.
Boston wordt in de jaren zestig opgeschrikt door een reeks moorden op vrouwen. Loretta McLaughlin, een ambitieuze verslaggeefster, ziet overeenkomsten tussen de verschillende zaken en linkt deze aan een en dezelfde dader. Tegen de wens van haar baas en de autoriteiten in, duikt ze samen met haar collega Jean Cole dieper in de zaak in een poging de moordenaar te vinden.



Schooltijd
Wil je na Dahmer nog meer te weten komen over de achtergrond van de seriemoordenaar? Dan moet je echt de film My Friend Dahmer - met Ross Lynch van Chilling Adventures of Sabrina in de hoofdrol - kijken.

My Friend Dahmer zoomt in op zijn middelbareschooltijd en eindigt op het moment dat hij zijn eerste slachtoffer oppikt. Deze goed ontvangen film is gebaseerd op een boek van iemand die echt met Dahmer op school zat.

My Friend Dahmer (2017)
Bekijk de afbeeldingRegie: Marc Meyers | Cast: Ross Lynch, Alex Wolff, Anne Heche, e.a.
Amerika, jaren zeventig. De ongemakkelijke tiener Jeffrey Dahmer heeft een bizarre hobby: het verzamelen van dode dieren. Zijn vader is er helemaal klaar mee en spoort hem aan om vrienden te maken op school. Met succes. Later raakt zijn moeder depressief en verslechtert zijn thuissituatie. Hij slaat aan de drank, begint zelf dieren te vermoorden en verliest zijn vrienden. Dan draait hij door.



NieuwsFilm

meest populair