Je raadt nooit wat voor geks Tom Hanks als verzameling heeft

Je raadt nooit wat voor geks Tom Hanks als verzameling heeft

De topacteur verzamelt vintage typemachines en hij heeft er al heel veel.

De grootste sterren uit Hollywood hebben heel wat geld en dat zorgt ervoor dat ze heel wat uiteenlopende hobby's hebben. Zo verzamelt de ene acteur vele dure auto's en spendeert de ander een hoop geld aan woningen over de hele wereld.

Topacteur Tom Hanks (Forrest Gump, Saving Private Ryan) heeft ongetwijfeld ook mooie huizen, maar hij verzamelt ze niet. Wel verzamelt hij vintage typemachines en hij wordt ook wel een behoorlijk gepassioneerde verzamelaar genoemd.

Typemachines
Hanks heeft een grote collectie van meer dan 100 typemachines en hij schrijft er ook heel graag op, en over. Hij schreef er namelijk al een boek over: "Uncommon Type", te koop op Bol.com.

Zijn collectie bestaat uit typemachines uit verschillende tijdperken en van verschillende merken. Hij heeft modellen van merken zoals Corona, Smith-Corona, Olympia, Hermes, Royal en Remington.

Zeldzame exemplaren
Hanks bezit zelfs een 1904 Corona 3 en een Mercedes van Mercedes-Benz uit de jaren 70. Als zo'n 50 jaar verzamelt de Oscar-winnaar de typemachines en veel van zijn exemplaren zijn tentoongesteld in verschillende musea en galerieën.


Hanks ontwikkelde zelfs een app, Hanx Writer. Hiermee kunnen mensen op hun smartphone typen alsof ze op een oude typemachine typen. Download de app hier.

Tom Hanks
Hanks heeft overigens meer hobby's. Zo heeft hij ook interesse in geschiedenis, reizen en fotografie. Hij zal zijn typemachines ongetwijfeld gebruiken om daarover dingen op papier te zetten.


Hanks trouwde in de jaren 80 met zijn eerste vrouw Samantha Lewes, met wie hij twee kinderen heeft namelijk Colin en Elizabeth. Zijn filmcarrière startte toen ook, met rollen in films als Splash en Big.

Forrest Gump
Tot op heden won Hanks twee Oscars voor zijn rollen in Philadelphia en Forrest Gump. De acteur is ook actief betrokken bij liefdadigheidswerk en zet zich in voor uiteenlopende goede doelen.



NieuwsFilm

meest populair