Deze megaster wees iconische rol in scifi-klassieker 'The Fifth Element' af

Deze megaster wees iconische rol in scifi-klassieker 'The Fifth Element' af

En Chris Tucker bleek tweede keus, maar bleek een waanzinnige presentator.

Chris Tucker begon als stand up comedian, maar werd een van de meest geliefde acteurs in de jaren 90. Een van zijn beste rollen bleek een iconische rol in de cult-klassieker The Fifth Element met Bruce Willis.

Chris Tucker wist zijn publiek altijd in te pakken en deed dat opnieuw in deze fantasy film als de waanzinnige talk show host Ruby Rhod. Chris vertelde laatst echter dat deze waanzinnige rol in eerste instantie naar Prince zou gaan.

Komisch element
De presentator is een komisch element tussen de serieuze actiescènes. Fans zijn dol op de gave kostuums. De film komt uit 1997 maar het geheel gaat nog altijd compleet over the top.

Chris vertelt aan GQ Magazine: "Luc Besson wilde een flamboyant iemand en wilde Prince voor die rol. Maar Prince had zijn eigen stijl en wilde dat soort kleding niet aan."

Tweede keus
Chris zegt verder: "Toen Prince hoorde dat ik de rol accepteerde, vertelde hij mij dat hij de rol had afgewezen. Ik bedacht mij dat ik dus maar tweede keus was. Toch tackelde ik het personage."

Chris besluit met: "Ik ben zo blij dat ik dat personage oppakte. Zo iemand met zo'n enorme range zou ik alleen op een podium hebben gespeeld. En samenwerken met Luc Besson was ongelooflijk. En dan die outfits ... ik werd ook meteen Ruby Rhod."

Nieuwe film
Chris Tucker doet het de laatste jaren rustig aan. Hij pakt alleen de echt leuke filmprojecten zoals de film Air met Matt Damon.

Meer staat hier in het artikel van Cheat Sheet. In onderstaand YouTube-video bij GQ vertelt Chris meer over zijn karakters.



NieuwsFilm

meest populair