Tom Hanks kreeg niks betaald voor een van zijn allerbeste films

Tom Hanks kreeg niks betaald voor een van zijn allerbeste films

Gelukkig tekende hij wel een lucratieve bonusclausule, waardoor hij achteraf nog vele miljoenen kreeg.

Tom Hanks heeft al heel wat topfilms gemaakt. Denk bijvoorbeeld maar aan Saving Private Ryan en The Green Mile. Misschien is zijn beste film toch wel Forrest Gump, maar wist je echter dat Hanks helemaal niet voor deze rol betaald kreeg?

Wie kent Forrest Gump nu niet? In 1994 wist regisseur Robert Zemeckis vriend en vijand te verassen met zijn nieuwe film. Toch wist hij niet zeker of zijn film een succes zou worden, waardoor zijn hoofdrolspeler wel een heel speciaal contract ondertekende.

Speciaal
Hanks was destijds al een bekende acteur en had net een Oscar gewonnen voor zijn rol in Philadelphia. Hij had dus een monsterbedrag kunnen vragen, maar vond het goed om niet betaald te krijgen voor de film.

De geliefde acteur liet in plaats van een vast bedrag een bonusclausule in zijn contract opnemen. Als de film een succes zou zijn, zou hij een bepaald percentage van de winst mogen opstrijken. Dit was een meesterzet van Hanks.

Vele miljoenen
Forrest Gump kostte namelijk 55 miljoen dollar om te maken, maar bracht maar liefst bijna 670 miljoen dollar op. Dat was, al helemaal voor die tijd, enorm veel. Hanks scoorde dan ook de jackpot en kreeg alsnog zo'n 40 miljoen dollar voor de film.

Bekijk hieronder nog eens de trailer van de cultfilm.



NieuwsFilm

meest populair