Heeft mega-ster Angelina Jolie nu wel of geen Nederlandse roots?

Heeft mega-ster Angelina Jolie nu wel of geen Nederlandse roots?

De ster is een unieke mix uit meerdere landen

De Amerikaanse mega-ster Angelina Jolie is overladen met awards en nominaties voor filmrollen als Girl, Interrupted.

De 47-jarige ster is eigenlijk in haar eentje al wereldberoemd, zonder dat haar echtscheiding van Brad Pitt genoemd hoeft te worden. Bovendien zit het acteren in haar aderen door haar ouders.

Haar ouders
Angelina's vader, Jon Voight, is een bekende Amerikaanse acteur, met veel awards en nominaties. De moeder van Jon is van Duitse afkomst, terwijl zijn vader uit Slowakije komt. Angelina speelde met haar vader in Lara Croft: Tomb Raider.

De moeder van Angelina is de actrice en producer Marcheline Bertrand. De vader van Marcheline heeft Frans-Canadese voorouders. De moeder van Marcheline heeft Nederlandse en Duitse voorouders. Zij is zelfs een achternicht van onze oud-premier Wim Kok.

Klein beetje
Angelina Jolie ziet er niet Hollands uit, maar toch heeft zij Nederlandse roots. Al is dat maar een heel klein beetje. De ster is een unieke mix uit meerdere landen. Misschien schemert daarom dat internationale door in haar eigen samengestelde gezin.

Meer staat hier in het artikel van Harpers Bazaar. In onderstaand YouTube-video van Nicki Swift wordt meer verteld over Angelina Jolie.



NieuwsFilm

meest populair