Netflix pakt binnenkort uit met een wel hele toffe film

Netflix pakt binnenkort uit met een wel hele toffe film

'Fantastic Mr. Fox' van topregisseur Wes Anderson kijk je later deze maand op Netflix.

Netflix pakt binnenkort weer uit met een topper van een film: Fantastic Mr. Fox. In deze stop-motion animatieprent van de enige echte Wes Anderson (The Grand Budapest Hotel) kan een vos zijn natuurlijke instincten maar niet onder controle houden... met alle gevolgen van dien.

Fantastic Mr. Fox is een verfilming van het gelijknamige boek van de populaire auteur Roald Dahl, verder natuurlijk bekend van klassiekers als Charlie and the Chocolate Factory en Matilda.

Goed geslaagde verfilming
Anderson heeft van het verhaal, zoals te verwachten van deze geweldige regisseur, een geslaagde en in het bijzonder zeer grappige film gemaakt.

Op Rotten Tomatoes, een site waarop recensies worden verzameld, heeft Fantastic Mr. Fox een fantastische score van 93 procent - met een gemiddelde beoordeling van een 7.9. We hebben hier dus duidelijk te maken met een topfilm.

Over het verhaal
Fantastic Mr. Fox draait om - niet schrikken - Mr. Fox. Hij is een sluwerik die graag de voorraadschuren van boeren leeg mag roven. Nu zijn vrouw zwanger is, moet hij haar beloven daarmee te stoppen.

Dat lukt hem aanvankelijk ook goed. Later nemen zijn natuurlijke instincten het echter weer van hem over en gaat hij weer op plundertocht. Met deze acties brengt hij alleen wel heel zijn familie in gevaar.



Fantastic Mr. Fox - met stemrollen voor onder meer George Clooney, Meryl Streep en Bill Murray - is vanaf maandag 15 mei op Netflix te zien.

NieuwsFilm

meest populair