Toptalent Paul Mescal in nieuwe film van Oscarwinnende 'Nomadland'-regisseur

Toptalent Paul Mescal in nieuwe film van Oscarwinnende 'Nomadland'-regisseur

De twee Ieren pakken hoogstwaarschijnlijk de hoofdrollen in film over Shakespeare.

In 2020 veroverde de Chinese regisseuse Chloé Zhoa de harten van The Academy met haar ingetogen drama Nomadland en wist daarmee drie Oscars te winnen; waaronder 'Best Picture'.

Nu is ze later dit jaar terug met een film over de vrouw van William Shakespeare: Hamnet.

Over het schrijven van 'Hamlet'
De film vertelt het verhaal van Agnes, de vrouw van William Shakespeare, terwijl ze worstelt met het verwerken van het verlies van haar enige zoon: Hamnet. Dit speelt zich allemaal af terwijl haar man William bezig is met het creëeren van zijn beroemdste toneelstuk Hamlet.

Er is nog niets officieel naar buiten gebracht door de producenten, maar de kans is groot dat Jessie Buckley, die we recent zagen in Women Talking, de rol van Agnes op zich zal nemen en dat Paul Mescal, die we recent zagen in het fantastische Aftersun, zal dan William Shakespeare zelf gaan spelen. Beide acteurs waren eerder al samen te zien in het regiedebuut van Maggie Gyllenhaal, The Lost Daughter.

Wederom kans op veel prijzen
Met deze twee 'rising stars' in de hoofdrollen en de zeer bekwame Zhao achter de camera, klinkt ook haar nieuwe film weer als een succesformule die het goed zal doen bij diverse grote filmprijzen.



Wanneer Hamnet uitkomt is momenteel nog onduidelijk, maar we verwachten snel meer te horen.

NieuwsFilm

meest populair