Emma Watson (Harry Potter) is gestopt met acteren: "Voelde me ongelukkig"

Emma Watson (Harry Potter) is gestopt met acteren: "Voelde me ongelukkig"

De actrice heeft haar acteercarrière voorlopig op een laag pitje gezet.

Emma Watson heeft al heel wat jaren niet meer geacteerd. Haar laatste klus was Little Women (2019). In een nieuw interview met The Financial Times onthult de Harry Potter-actrice waarom ze een stap terug heeft gedaan uit de schijnwerpers.

"Als ik eerlijk ben, voelde ik me niet echt gelukkig. Ik voelde me beklemd en opgesloten", vertelt Watson over hoe ze de laatste jaren tegen haar acteercarrière aankeek.

Geen controle
De 33-jarige beroemdheid had er vooral moeten mee dat ze dingen moest promoten waarover ze maar weinig creatieve controle had. Ze vertelt dat haar dat steeds meer begon te frustreren.

"Ik vond het niet prettig dat journalisten me vroegen hoe een film aansloot op mijn eigen denkbeelden", licht ze toe. "Ik was het gezicht en de woordvoerder van films zonder een rol te hebben in het verdere proces".

Terugkeer naar witte doek
Volgens Watson kijkt ze nu simpelweg anders tegen deze zaken aan. "Ik heb me gerealiseerd dat ik dit soort dingen alleen nog wil doen wanneer ik zelf de controle heb en de verantwoordelijkheid kan nemen".

Watson sluit dan ook niet uit in de toekomst weer te gaan acteren. "Ik wacht rustig op het juiste moment en project. Ik wil me daar dan volledig op kunnen storten zonder me een robot te voelen", concludeert ze.

NieuwsFilm

meest populair