Belgische festivaltopper op komst in de Nederlandse filmhuizen

Belgische festivaltopper op komst in de Nederlandse filmhuizen

Verpletterende debuutfilm over de twaalfjarige Dalva.

Emmanuelle Nicot heeft met haar film Dalva een klapper van een debuut te pakken. Dat was al te zien op het International Film Festival Rotterdam (IFFR) van afgelopen januari/februari, waar het de belangrijke publieksprijs won.

Het ijzersterke drama van Frans-Belgische komaf is al bijna een jaar op tournee over de internationale festivals, maar nu ein-de-lijk zal de film te zien zijn bij ons.

Rauw en realistisch verhaal over misbruik
Dalva is niet zoals andere twaalfjarige meisjes. Ze gedraagt en kleedt zich als een volwassen vrouw, en snapt totaal niet waarom ze plots ruw van haar vader wordt weggenomen.

Gaandeweg begint ze te begrijpen dat de liefde die ze met haar vader deelde niet was wat ze dacht en dat ze een heel ander trauma te verwerken heeft dan de plotselinge breuk. Dalva zal moeten leren om weer kind te worden.

Internationaal succes
Over de hele wereld wordt de film sinds vorig jaar geprezen voor de subtiliteit en oprechtheid die Nicot heeft weten te behouden ondanks het zeer heftige thema, dus de kans is groot dat hij ook Nederland zal raken. Het publiek in Rotterdam heeft in ieder geval al haar zege gegeven.


Vanaf 4 mei te zien in de filmhuizen.

NieuwsFilm

meest populair