Emma Stone, Willem Dafoe & Mark Ruffalo in nieuwe film Griekse topregisseur

Emma Stone, Willem Dafoe & Mark Ruffalo in nieuwe film Griekse topregisseur

Absurdistische arthouse op komst.

Na zijn achtereenvolgende Engelstalige succesfilms The Lobster, The Killing of a Sacred Deer en The Favourite, is de Griekse Yorgos Lanthimos na vijf jaar terug met nieuw werk dit najaar.

Poor Things gaat de film heten en de kans is groot dat hij later dit jaar op het Filmfestival van Venetië zal uitkomen.

Geweldige acteurs voor nieuwe 'Frankenstein'
Lanthimos heeft voor zijn film weer drie grote sterren weten te strikken die naast blockbusters ook altijd open staan voor de ietwat kleinere arthouse-titels: Mark Ruffalo, Willem Dafoe en in de hoofdrol Emma Stone, die de film ook mede heeft geproduceerd.

Poor Things vertelt "het ongelooflijke verhaal en de fantastische evolutie van Bella Baxter (Stone), een jonge vrouw die weer tot leven is gewekt door de briljante en onorthodoxe wetenschapper Dr. Godwin Baxter (Dafoe)".

The Lobster
Als we de plot mogen geloven is de kans groot dat Lanthimos' nieuwe film zich in net zo'n absurdistische en dystopische wereld gaat afspelen als zijn Engelstalige debuut uit 2015, waar vrijgezellen worden gebracht naar een hotel waar ze binnen vijfenveertig dagen een partner moeten vinden en als dit niet lukt, ze worden veranderd in een dier:


Poor Things gaat, als alles meezit, op 8 september in première.

NieuwsFilm

meest populair