Harmony Korine in Overtoom 301

Dinsdag 18 december staat de maandelijkse filmavond van FilmTotaal recensent Ronald Simons in het teken van Harmony Korine. Deze onafhankelijke filmmaker werd op jonge leeftijd al beroemd door zijn messcherpe script voor de film 'Kids' van Larry Clark.



Achtereenvolgend zal dinsdagavond zijn debuutfilm Gummo uit 1997 en Julien Donkey-Boy uit 1999 worden vertoond.

In beide films toont de eigenzinnige filmmaker Korine een cynisch wereldbeeld door zijn portrettering van volslagen dysfunctionele mensen in de Amerikaanse buitenwijken. In beide films levert dit situaties op waarin plaatsvervangende schaamte wedijvert met besmuikt gelach van de kijker.

Zo speelt Harmony Korine in 'Gummo' zelf een jonge man die koste wat kost een negroïde dwerg in bed wil krijgen, en laat hij in 'Julien Donkey-Boy' de wereldberoemde regisseur Werner Herzog een wel zeer veeleisende vader spelen die het leven van zijn kinderen zuurder maakt dan goed voor ze is.



Deze totaal op zichzelf staande universums zijn beiden nog nooit in Nederland op DVD uitgebracht en hebben destijds slechts een minimale release in de bioscopen gehad. Grijp dus nu je kans om alle twee de films voor slechts 4 euro op het grote doek te zien! De bar gaat open om 20:00 en de digitale screenings beginnen om 20:30. Vooraf zal een inleiding worden verzorgd door Algemeen Dagblad journalist Gudo Tienhooven.

Meer informatie kun je vinden op weblog Second Screen en op de website van Overtoom 301. Er mag gerookt worden in de zaal.



NieuwsFilm

meest populair