De 'Lion King'-spinoff van Disney en 'Moonlight'-regisseur is al klaar

De 'Lion King'-spinoff van Disney en 'Moonlight'-regisseur is al klaar

Veelbelovende Lion King-spinoff is klaar en draait volgend jaar in de bioscoop.

Barry Jenkins, die we voornamelijk kennen van zijn arthouse-hits If Beale Street Could Talk en het prachtige, Oscar-winnende Moonlight, gaat zich voor zijn vierde speelfilm wagen aan één van de grootste animatiefranchises aller tijden.

Disney brengt volgend jaar voor het dertigjarige jubileum van de originele Lion King, en het vijfjarig jubileum van hun 'live action'-remake een spin-off van de reeks uit met een compleet nieuw verhaal.

Mufasa: The Lion King
Ondanks de titel zal de film zich afspelen ná de dood van koning Mufasa, maar via zijn zoon Simba gaan we toch op zoek naar meer achtergrondverhaal van zijn vader, lezen we in het officiële plot:

"Simba, die nu koning van de Pride Lands is geworden, is vastberaden om zijn welp zijn voetstappen (pootafdrukken?) te laten volgen, terwijl de oorsprong van zijn overleden vader Mufasa wordt onderzocht."

Opnames nu klaar
Ondanks dat we nog lang moeten wachten op de film zitten de opnames er nu al op. In gesprek met liet Kelvin Harrison Jr. weten dat de opnames bijna zijn afgerond:

"We zijn al heel lang bezig. De film komt volgend jaar uit, en we zijn bijna klaar. Alles ziet er tot nu toe echt geweldig uit. Ik was sceptisch en maakte steeds grapjes met Barry. Elke keer als ik daar naar binnen ga, zei ik: 'Barry, dit zou misschien een goede film kunnen zijn' en hij zei: 'Oh, misschien?' [lacht]. Het wordt heel leuk. Ik denk dat je de film leuk gaat vinden."


Seth Rogen
De complete cast is nog niet bekend, maar in ieder geval zal Seth Rogen terugkeren als het wrattenzwijn 'Pumbaa'. We hoorden hem ook in de film uit 2019. Hakuna matata!


De première van Mufasa: The Lion King staat gepland op 5 juli 2024.

NieuwsFilm

meest populair