Filmhuistopper 'The Starling Girl' krijgt pakkende trailer

Filmhuistopper 'The Starling Girl' krijgt pakkende trailer

Een regiedebuut dat het hoogstwaarschijnlijk goed gaat doen op de filmfestivals.

Op het Sundance Film Festival ging afgelopen januari The Starling Girl in première. Nu is eindelijk ook de trailer online gekomen voor de eerste langspeelfilm van Laurel Parmet die vanaf volgende maand in de VS zal gaan draaien.

Zoals we in de trailer zien zal het verhaal zich focussen op de zeventienjarige Jem Starling die behoorlijk twijfelt aan haar plek in een streng Christelijke commune van Kentucky en haar seksuele 'ontwaking' die daarop volgt als de jonge (en voor Jem zeer aantrekkelijke) pastoor Owen Taylor terugkeert naar hun kerk.

Communes en 'rising star'
Regisseuse Parmet, die ook het script schreef, baseerde haar film op onderzoek dat ze deed naar dit soort communes en was al sinds 2017 bezig met het script.

Bij de rolverdeling zien we vrij weinig bekende gezichten, maar hoofdrolspeelster Eliza Scanlen zou menig filmliefhebber moeten kennen uit de laatste adaptatie van Little Women (2019) en haar zeer goed ontvangen acteerdebuut Babyteeth (2019).

Filmhuis
De kans is groot dat we Scanlen de komende jaren, via haar successen in het filmhuis, ook in grotere projecten zullen gaan tegenkomen.

Een Nederlandse datum is nog niet bekend. In de States draait de film vanaf 12 mei op het witte doek.



NieuwsFilm

meest populair