'Scream'-regisseurs maken monsterfilm voor Universal

'Scream'-regisseurs maken monsterfilm voor Universal

Na het succes van de vijfde en zesde Scream opnieuw een horrorproject voor Radio Silence.

Het filmmakende collectief Radio Silence, dat bestaat uit regisseurs Matt Bettinelli-Olpin en Tyler Gillett en producent Chad Villela, heeft afgelopen jaar met zowel Scream als dit jaar met Scream VI veel succes behaald. En dat werpt zijn vruchten af.

Veel aandacht
Het grote succes heeft hen veel aandacht opgeleverd van verschillende studio's, waarbij Deadline bevestigt dat het trio is gekozen om een nog ongetitelde monster-thriller te ontwikkelen voor Universal Pictures. De plotdetails worden geheim gehouden, maar het script is geschreven door Stephen Sheilds met revisies van Guy Busick.

Aanvankelijk was de thriller bedoeld als hun volgende project na Scream, maar Paramount wilde Scream VI zo snel mogelijk realiseren, waardoor het thrillerproject werd uitgesteld.

Het is overigens onduidelijk of Radio Silence betrokken zal zijn bij een mogelijke Scream 7. Hoewel het financiële succes van de laatste twee films hun terugkeer waarschijnlijk maakt, is er nog geen officieel vervolg aangekondigd.

Universal Pictures heeft de meest iconische lijst met monsters in de filmgeschiedenis en bezit de rechten op figuren zoals Dracula, The Wolf Man en Frankensteins Monster. In 2017 kondigden ze aan dat The Mummy, met Tom Cruise in de hoofdrol, hun Dark Universe zou aftrappen. Toekomstplannen stagneerden echter na de teleurstellende financiële en kritische ontvangst van die film, waarbij sommige projecten volledig werden geschrapt.

Losstaande film
Deadline meldt dat de nog ongetitelde monsterthriller in de lijn zal liggen van het succesvolle The Invisible Man en het later deze maand te verschijnen Renfield. Het zal iconische wezens bevatten maar geen directe herstart zijn of verband houden met andere films.



NieuwsFilm

meest populair