Acteur die Grand Admiral Thrawn speelt in 'Star Wars' dan eindelijk bekend!

Acteur die Grand Admiral Thrawn speelt in 'Star Wars' dan eindelijk bekend!

De schurk keert terug in 'Ahsoka'.

Star Wars Celebration is in volle gang en er zijn al veel grote dingen onthult rondom de toekomst van Star Wars. Tijdens een panel voor de serie Ahsoka werd de acteur die Grand Admiral Thrawn gaat spelen eindelijk bekendgemaakt.

Van animatie naar live-action
Na veel geruchten is het nu officieel bekend dat Grand Admiral Thrawn in Ahsoka gespeeld wordt door Lars Mikkelsen (Sherlock, Headhunter), dezelfde acteur die zijn stem insprak voor de animatieserie Star Wars: Rebels.

Hieronder zie je hoe de bekendmaking van de terugkeer van Mikkelsen met enorm veel enthousiasme werd onthaald door het publiek van Celebration:



Heir to the Empire
Grand Admiral Thrawn werd in 1991 voor het eerst geïntroduceerd in het boek Heir to the Empire van Timothy Zahn. Zahn vervolgde Heir to the Empire met Dark Force Rising en The Last Command.

Toen Lucasfilm werd overgenomen door Disney werden alle externe Star Wars-verhalen behalve The Clone Wars gelabeld als 'Legends', waaronder dus de trilogie van Zahn. Thrawn was echter zo ontzettend populair dat het een kwestie van tijd was voordat hij terug zou keren in het nieuwe Star Wars-Canon.

In 2016 debuteerde Thrawn dus in de animatieserie Star Wars: Rebels en sinds die tijd heeft Timothy Zahn alweer zes boeken geschreven over Thrawn.

Grote vijand
Dave Filoni, de maker van The Mandalorian en Ahsoka, gaat een film regisseren die de verhalen binnen het 'Mandoverse' tot een einde gaat brengen. Vermoedelijk speelt Thrawn hier ook een grote rol in.

Hieronder zie je de eerste teaser van Ahsoka met een eerste blik op Mikkelsen als Thrawn. De serie is in augustus te zien op Disney+



NieuwsFilm

meest populair