Bin Laden gevonden?

Is Osama Bin Laden gelokaliseerd? Een vreemde vraag voor een filmsite, maar wellicht iets minder als je weet dat Morgan Spurlock, die zich eerder volvrat voor Supersize Me, met een nieuwe film komt: Where in the World is Osama Bin Laden?. De Amerikaan vertoonde eerder dit jaar 15 minuten materiaal aan een aantal filmstudio's, die alleen welkom waren na het ondertekenen van een contract waarin stond dat ze met geen woord mochten reppen over wat ze hadden gezien.

Wat er precies in de film staat te gebeuren is dus onduidelijk, maar meerdere bronnen beweren dat Spurlock iets vrij schokkends heeft te melden. Na de voorvertoning werd in elk geval flink geboden op de rechten, die uiteindelijk door The Weinstein Company werden bemachtigd.

De grote vraag die momenteel de ronde doet: heeft Spurlock Osama inderdaad weten op te sporen? De 25 miljoen dollar die op diens hoofd staat zou hij dan hebben laten schieten, een bedrag dat overigens ruimschoots overtroffen kan worden door het geld dat een dergelijke film op zou brengen. Where in the World is Osama Bin Laden? gaat volgend jaar in première op het Sundance Filmfestival, en met de marketing voor de film zit het hoe dan ook meer dan goed.



NieuwsFilm

meest populair