Die 'Tom Cruise Coconut Cake' is misschien wel het mafste collectorsitem in Hollywood

Die 'Tom Cruise Coconut Cake' is misschien wel het mafste collectorsitem in Hollywood

In plaats van een kaartje een heel bijzonder taartje

Een taart ... Wat jaren geleden voor Tom Cruise begon als 'iemand iets beter bedanken dan met een kerstkaart alleen', is nu misschien wel het mafste collectorsitem onder de A-listers in Hollywood. Zo wil iedereen die 'Cruise cake' en willen sommigen de traktatie zo lang mogelijk bewaren als aandenken - variërend van invriezen tot de meest dunne plakjes serveren.

Ook vragen presentatoren van talkshows weleens of iemand de veelbesproken witte chocoladetaart van Doan's Bakery krijgt. Als je namelijk op de lijst van Tom Cruise staat, heb je het kennelijk gemaakt bij hem - de ster die nog steeds zo de toon zet binnen de filmindustrie.

Peperduur taartje
Deze White Chocolate Coconut Bundt Cake kost meer dan 100 euro per taart trouwens en is dus peperduur voor het formaatje. Tom Cruise vertelde wel eens in een interview, dat hij schat dat 300 mensen die doos toegestuurd krijgen.

En dan hoeft hij je niet eens persoonlijk te kennen. Zo stuurt hij jaarlijks een taart naar regisseur Michael Bay en actrice Angela Bassett 'gewoon omdat hij hun werk waardeert'. En vergeet hij zijn naaste medewerkers, zoals zijn stuntteam, niet.

Elk jaar weer
Sommigen krijgen de jaarlijkse traktatie al meer dan 20 jaar thuisbezorgd, zoals comediènne Rosie O'Donnell en acteur Tom Hanks. Beiden zeggen dat het kerstgevoel intussen pas start met die ontvangst. En dat dus iedereen er reikhalzend naar uitkijkt.

Anderen die met hem samenwerkten, waarderen de Tom Cruise cake enorm. Zo vloog de taart mee met de familie van Jay Ellis uit Top Gun: Maverick naar Mexico. En ontvangt Dakota Fanning uit War of the Worlds de luxe cake al vanaf 2005 voor haar verjaardag. Dit gebaar is voor haar elke keer weer een bevestiging dat zij gezien wordt en aangemoedigd wordt.

Samenwerking
Op de lijst staan natuurlijk ook Jon Hamm, Miles Teller en Renée Zellweger. Door hun film Interview with the Vampire ontvangt Kirsten Dunst het bijzondere cadeau zelfs vanaf 1994. Zij zegt: "We noemen het thuis de Cruise cake. Het is de lekkerste kokostaart die ik ooit in mijn leven heb gegeten."

Meer over 'het taartje in plaats van een kaartje' staat in het artikel hier bij People. Rosie O'Donnell zet de taart nog wel eens op Instagram, zoals hieronder te zien valt.



NieuwsFilm

meest populair