Vervolg op keiharde misdaadfilm 'Heat' krijgt mogelijk bekende hoofdrolspeler met Adam Driver

Vervolg op keiharde misdaadfilm 'Heat' krijgt mogelijk bekende hoofdrolspeler met Adam Driver

Driver zal later dit jaar eerst nog in Manns Ferrari-film te zien zijn.

Volgens Deadline worden momenteel onderhandelingen gevoerd over een verfilming van [i[Heat 2[/i], het langverwachte vervolg (dat vorig jaar in boekvorm verscheen) op de bekroonde misdaadfilm Heat uit 1995 van Michael Mann, met in de hoofdrollen Robert De Niro, Al Pacino en Val Kilmer.

Driver is de nieuwe De Niro?
Adam Driver, die onlangs samenwerkte met Mann aan een biopic over Enzo Ferarri, zou in gesprek zijn om de jongere versie van De Niro's personage Neil McCauley te spelen. De roman, die werd geschreven door Mann en Meg Gardiner, was een groot succes en stond bovenaan de bestsellerlijst van de New York Times na de release in augustus in 2022.

Het verhaal van Heat 2 is opgedeeld in twee tijdlijnen. De eerste volgt het personage van Kilmer, Chris Shiherlis, terwijl hij probeert te ontsnappen aan de LAPD en Pacino's personage, Detective Vincent Hanna, na de gebeurtenissen van de oorspronkelijke film.

Kluwe van verhaallijnen
De tweede tijdlijn brengt ons terug naar 1988. McCauley, Shiherlis en hun hoogwaardige crew voeren in die tijd overvallen uit aan de westkust en de Amerikaans-Mexicaanse grens voordat ze terugkeren naar Chicago.

Hanna is ook in Chicago, waar hij naam maakt als opkomende ster in het politiekorps terwijl hij een gewelddadige bende van huisovervallers achtervolgt. De gebeurtenissen uit het verleden hebben onverwachte gevolgen in het heden.

Warner Bros. onderhandelt momenteel over de financiering van het project en er is op dit moment geen partner bij betrokken. New Regency co-financierde de eerste film en krijgt de kans om dit opnieuw te doen.



NieuwsFilm

meest populair