Dit is het enorme vermogen van Hollywood-legende Clint Eastwood

Dit is het enorme vermogen van Hollywood-legende Clint Eastwood

De iconische ster staat bekend om zijn westerns en antihelden

De Amerikaanse Clint Eastwood is acteur, producer, regisseur, ondernemer en politicus. De nu 92-jarige ster is een icoon geworden door de westernserie Rawhide, meerdere western-films als The Good, the Bad, the Ugly en zijn rol als antiheld in de Dirty Harry-films.

De ster raakte al bekend in de jaren 60 en levert nu nog films af. Hij heeft dan ook een nettowaarde van 375 miljoen Amerikaanse dollars. Clint Eastwood is dus best wel rijk.

Hoe het begon
Clint Eastwood is geboren in 1930 in San Francisco, Amerika. Op school ging het niet best, waarna hij verschillende baantjes had en in dienst ging. In militaire dienst kwam hij via via in de filmindustrie terecht en nam acteerlessen.

In de jaren 60 raakte hij bekend door de westernserie Rawhide. Meerdere western-films volgden zoals A Fist Full of Dollars, The Good, the Bad, the Ugly en Paint Your Wagon. In de jaren 70 volgden de voor die tijd controversiële Dirty Harry-films. Meer succesvolle films volgden. Al in 1984 ontving hij 5 miljoen voor de film City Heat.

Meer vermogen
De ster is ook erg succesvol als regisseur en producer. Zo ontving Clint Eastwood awards voor beste regisseur en beste film voor de films Unforgiven en Million Dollar Baby.

Erg succesvol waren onder meer de series Every Which Way But Loose en Any Which Way You Can en de films Escape from Alcatraz, In the Line of Fire en The Bridges of Madison County. Meer over zijn vermogen staat hier bij Celebrity Networth. In onderstaand YouTube-video geeft communiTV een Top10 van zijn films.



NieuwsFilm

meest populair