Na 20 jaar is een record van 'The Lord of the Rings' verbroken

Na 20 jaar is een record van 'The Lord of the Rings' verbroken

Multiversum-film heeft meeste prijzen ooit op hun naam!

Voor maar liefst 20 jaar lang had Lord of the Rings: The Return of the King het record voor de film met de meeste prijzen op zijn naam. Nu is dat record eindelijk verbroken, en dat terwijl de Oscars er nog aan moeten komen.

Dit record is namelijk verbroken door Everything Everywhere All At Once. Sinds de release in maart afgelopen jaar heeft de film veel grote prijzen op verschillende evenementen weten te winnen. Van beste acteerwerk naar beste verhaal, op bijna alle gebieden hebben ze wel wat gewonnen.

Na al die prijzen hebben ze nu dus Lord of the Rings ingehaald. Inmiddels is het ook niet meer zo spannend tussen de twee. LOTR staat namelijk op 101 terwijl EEAAO inmiddels de teller al op 158 heeft staan. En dan te bedenken dat de oscars binnenkort ook nog moeten komen.

Zullen er ook nog prijzen worden gepakt bij de oscars?
Het zal dan ook geen verrassing zijn dat EEAAO de meeste nominaties heeft, namelijk 11. The Return of the King had er destijds ook 11 en die wonnen ze allemaal. Grote kans dus dat EEAAO er ook nog flink wat binnen gaat halen.

De film is onder andere genomineerd voor beste scenario, beste mannelijke bijrol en beste regisseur. Gezien het record dat ze nu op hun naam hebben staan is er ook een grote kans dat ze de hoofdprijs gaan pakken, beste film van het jaar.

Heb je Everything Everywhere All At Once nog niet gezien. De film staat nu op Prime Video.



NieuwsFilm