Michelle Yeoh riskeert diskwalificatie van Oscars na bizar bericht op Instagram

Michelle Yeoh riskeert diskwalificatie van Oscars na bizar bericht op Instagram

De 'Everything Everywhere All At Once' met een minder handige actie...

Michelle Yeoh wist hoge ogen te gooien in Everything Everywhere All At Once. De 60-jarige Maleisisch-Chinese actrice is dan ook genomineerd voor een Oscar, maar nu lijkt het erop dat ze misschien haar eigen ruiten ingooit...

Yeoh, eveneens bekend van Crouching Tiger, Hidden Dragon, heeft een bericht op haar Instagram-pagina gedeeld dat stelt dat zij de Oscar voor beste actrice meer verdient dan Cate Blanchett, die genomineerd is voor Tár. Een klein probleempje: dit zou wel eens tegen de regels kunnen zijn.

Schok
Er gebeuren wel vaker rare dingen bij de Oscars. Denk bijvoorbeeld maar aan La La Land die de Oscar voor beste film 'won', enkel en alleen om er enkele minuutjes later achter te komen dat deze voor Moonlight was. Vorig jaar was het weer 'raak', toen Will Smith Chris Rock een klap gaf voor het grapje over het kale hoofd van Jada Pinkett Smith.

Nu zou er opnieuw een grote schok door de filmwereld kunnen gaan. Er doet namelijk een gerucht de ronde dat Yeoh gediskwalificeerd gaat worden. Het bericht dat zij deelde op Instagram, dat komt uit een ander artikel, gaat in op het feit dat de Oscar voor beste actrice al 20 jaar lang naar een witte vrouw gaat.

Bericht
Zo staat er in het stukje dat Yeoh deelde: "Aan een kant zou je kunnen zeggen dat Blanchett de betere prestatie heeft geleverd - de veteraan is zonder twijfel ongelooflijk als de dirigent Lydia Tár - maar er moet wel gezegd worden dat zij al twee Oscars heeft"

"Ondertussen zou voor Yeoh een Oscar een grote verandering betekenen: haar naam zou voor altijd worden voorafgegaan door 'Oscarwinnares' en zou moeten zorgen voor betere rollen, na een decennium waarin ze crimineel weinig is ingezet door Hollywood."

Wat nu
Yeoh heeft het bericht inmiddels verwijderd, maar het zou kunnen dat het daar al te laat voor is. Er bestaat namelijk een 'regelboek' van de Oscars, en het lijkt erop dat de actrice zich niet aan regel 11 heeft gehouden.

Deze regel is als volgt: "Elke tactiek die 'de competitie' bij naam of titel apart neemt is uitdrukkelijk verboden". Bij de fans van Yeoh leidde dit al snel tot grote zorgen, terwijl anderen het niet erg netjes vonden dat de actrice dit bericht deelt.

Of ze er daadwerkelijk ook voor gediskwalificeerd zal worden lijkt stug, maar een handige actie is het allesbehalve.

NieuwsFilm