Knappe Lucy Liu is terug als felle actieheldin in nieuwe superheldenfilm

Knappe Lucy Liu is terug als felle actieheldin in nieuwe superheldenfilm

Lucy Liu is een rolmodel voor andere Aziatische acteurs, maar zo ziet zij het niet

Lucy Liu staat opnieuw in de belangstelling door haar nieuwe rol als actieheldin. Zij speelt een felle godin in de superheldenfilm Shazam: Fury of the Gods.

De 54-jarige ster zit al meer dan 25 jaar stevig in de Amerikaanse filmindustrie verankerd door unieke rollen in Ally McBeal, Kill Bill en Charlie's Angels. Zij vertelt hier in een artikel van People dat dat succes niet vanzelf kwam. En dat zij niet zomaar haar kleine kans op succes heeft kunnen keren.

Vechten voor rollen
De knappe Amerikaanse actrice is van Chinese komaf. De succesvolle ster is hierdoor een rolmodel voor andere Aziatische acteurs, maar zo ziet zij het zelf niet. Zij begon als een underdog met vlakke rollen. Maar omdat zij artistieke uitdagingen wilde, zette zij door waar anderen stoppen.

Zij legt uit: "Ik heb altijd voor mijn rollen moeten vechten. Ik ga altijd tegen alle verwachtingen in toch op voor een rol. Dat komt, omdat ik vind dat er geen beperking bestaat voor mij. Een afwijzing zie ik als een hobbel. Ik ga gewoon door naar de volgende uitdaging."

Unieke film
Zij is blij met een film als Everything Everywhere All At Once. In Hollywood is een overwegend Aziatische cast nog vrij uniek en al helemaal in een grote film.

Ze zegt: "Ik juich de film toe. Het is gemaakt met liefde en passie - en niet met het idee veel omzet te maken. Toch doet die film het erg goed. Het is daarmee een begin naar het creëren van meer ruimte voor iedereen."

Hieronder staat een YouTube-video met een interview van Lucy Liu met ExtraTV.



NieuwsFilm

meest populair