Chris Rock brandt Will Smith en Jada Pinkett finaal af in nieuwe Netflix-live

Chris Rock brandt Will Smith en Jada Pinkett finaal af in nieuwe Netflix-live

De soap rond de beruchte klap op de Oscaruitreiking blijft zich na een jaar nog verder ontwikkelen

De soap rond de beruchte klap op de Oscaruitreiking blijft zich na een jaar nog verder ontwikkelen. Afgelopen zaterdag doorbrak Chris Rock namelijk zijn stilte. In een live Netflix comedy special brandde hij Will Smith en Jada Pinkett finaal af.

Chris Rock zei: "Will Smith praktiseert selectieve woede. Iedereen weet dat ik niets te maken had met zijn uitbrander. Ik had geen 'entanglement'."

Uitgelekte affaire
Chris Rock refereert naar de uitgelekte affaire van Jada Pinkett, die zij een 'entanglement' noemde, een 'verwarring', oftewel een 'verwikkeling'. Het was geen overspel, want Will Smith en zij hadden hun relatie even gepauzeerd. In 2020 besloot zij door alle aandacht in de media, die 'verwarring' met Will in haar eigen talkshow te bespreken.

Daarover zei Chris Rock in zijn live show: "We zijn allemaal bedrogen in deze industrie, maar niemand van ons moest dat live bespreken in de show met degene die hem bedrogen heeft. Zij heeft hem veel meer pijn gedaan, dan hij mij. En vervolgens slaat hij mij, omdat hij mij wel kan pakken."

Te blank
Chris refereert nog naar de Oscars die hij in 2016 presenteerde en door verschillende mensen als Jada Pinkett geboycot werd, omdat het te blank zou zijn. Zij vond dat Chris Rock die avond niet moest presenteren.

Wat erg gemakkelijk is om te roepen, als je zelf geen nominatie voor een film hebt lopen en dus niet uitgenodigd bent. Chris Rock maakte op die avond wat grapjes over die mening van Jada Pinkett.

Zij begon
Chris Rock vertelde verder, kennelijk refererend naar de Oscars van 2016 èn 2022: "Zo gaat dat. Zij begon, ik maak het af. Dat is wat er is gebeurd. Zij begon, maar niemand pikt op haar. En ik ben netjes opgevoed. Ik maak geen ruzie als blanke mensen kijken."

Meer staat hier in het artikel van People. In een YouTube-video van Today, hieronder, worden de 'verwikkelingen' besproken.



NieuwsFilm

meest populair