Actrice Michelle Yeoh was 2 jaar werkloos door racistisch Hollywood

Actrice Michelle Yeoh was 2 jaar werkloos door racistisch Hollywood

De actrice liet het er niet bij zitten

Michelle Yeoh, bekend van de Oscar-favoriet Everything Everywhere All At Once, heeft het niet altijd makkelijk gehad in haar carrière. De actrice geeft aan dat ze veel moeite heeft gehad om niet alleen maar stereotyperende rollen voorgeschoteld te krijgen.

Michelle Yeoh is niet nieuw op het wereldtoneel. Ze brak internationaal door als Bond-girl in Tomorrow Never Dies, waarin ze naast Pierce Brosnan speelde.

Stereotyperend
Alhoewel de Bond-film haar doorbraak was, werd de actrice naderhand geconfronteerd met, naar eigen zeggen, 'een racistisch en stereotyperend Hollywood'.

"Mensen in de filmindustrie wisten niet of ik Chinees, Japans of Koreaans was. Laat staan dat ze wisten dat ik Engels sprak. Ze spraken me luid en langzaam toe alsof ik ze niet begreep", aldus Yeoh.

Vervolgens kreeg Yeoh enkel stereotyperende rollen aangeboden. Dit is niet een onbekend probleem in Hollywood, aangezien Everything Everywhere All At Once-collega Ke Huy Quan jarenlang tegen diezelfde problemen aanliep.

"Ik heb voor 2 jaar niet gewerkt, simpelweg omdat ik het niet eens was met de rollen die ze mij aanboden", vervolgt de actrice.

Everything Everywhere All At Once is genomineerd voor 11 Oscars, Michelle Yeoh is voor haar vertolking als Evelyn Wang genomineerd in de categorie Beste Actrice.



Everything Everywhere All At Once kan je momenteel hier bekijken op Amazon Prime.



NieuwsFilm