Controversiële einde 'Ant-Man 3' verdedigd door schrijver

Controversiële einde 'Ant-Man 3' verdedigd door schrijver

Fans zijn verdeeld over het einde.

Hoewel Ant-Man & The Wasp: Quantumania niet erg in de smaak viel bij critici, vonden fans de film grotendeels wel goed. Over een bepaald aspect is er toch veel discussie, namelijk het einde van de film. Schrijver Jeff Loveness en Peyton Reed verdedigen het einde nu.

Let op: dit artikel bevat spoilers voor Ant-Man & The Wasp: Quantumania

Einde
De film eindigt met een laatste gevecht tussen Scott Lang, Hope van Dyne en Kang. Het lukt Scott en Hope om Kang te verslaan en te ontsnappen uit de Quantum Realm. Eenmaal terug lijkt Scott te twijfelen of hij de situatie met Kang nu erger heeft gemaakt of niet.

Een scène tijdens de aftiteling laat 'The Counsil of Kangs' zien met varianten Immortus, Rama-Tut en een versie van de Scarlet Centurion (allemaal gespeeld door Jonathan Majors) aan het hoofd.

Ze bespreken de dood van Kang in de Quantum Realm en besluiten het heft in eigen handen te nemen om het op te nemen tegen de Marvel-helden van dit universum.

Loveness
Schrijver Jeff Loveness en regisseur Peyton Reed bespreken het einde waar ze voor hebben gekozen. Veel mensen vinden dat het einde geen consequenties heeft en Kang minder intimiderend maakt als de 'nieuwe Thanos' van het MCU. Loveness vertelde het volgende:

"Ik hou van het einde waarop we zijn beland. Ik begrijp wat mensen zeggen, maar ik heb het gevoel dat als je Ant-Man gewoon weer in de Quantum Realm strandt, dat precies is wat er aan het einde van de tweede film is gebeurd, en de uitweg is precies wat er gebeurt in Endgame."

Geheimen
Peyton Reed ging nog verder in op het contrast tussen het begin en het einde van de film:

"Janet bewaart geheimen over het Quantum Realm en hoe haar leven daar beneden was. Hope en Hank houden geheimen voor Scott over waar ze met Cassie aan hebben gewerkt in de kelder. Cassie heeft geheimen voor haar vader bewaard over 'Oh, je zat eerder in de gevangenis? Wat?'"

"Dus iedereen houdt geheimen voor Scott en dan eindig je aan het einde van de film en ieders geheimen zijn eruit. Nu heeft Scott alleen een geheim: de zelftwijfel of hij Kang daadwerkelijk heeft verslagen. Dat leek me een toffe structuur."



NieuwsFilm

meest populair