Hollywoodacteur Steven Seagal opnieuw op bezoek bij Poetin

Hollywoodacteur Steven Seagal opnieuw op bezoek bij Poetin

Weer een speciale staatsonderscheiding voor de actieheld.

Steven Seagal, de bekende acteur en vechtsportexpert, is al jaren bevriend met Vladimir Poetin. Nu wordt de Seagal weer eens in het zonnetje gezet door de Russische president.

Hoewel Seagal vooral bekend is vanwege zijn rollen in actiefilms, heeft hij ook een opmerkelijke politieke carrière. De afgelopen jaren zegt hij zelf zich flink ingezet te hebben voor een betere relatie tussen Rusland en de Verenigde Staten. Vooral Poetin stelt dit zo te zien op prijs.

Ontmoeting
De twee leerden elkaar kennen in 2013, toen Seagal in Rusland was om deel te nemen aan een martial arts-evenement. Sindsdien zijn de twee goed bevriend.

Hoewel Seagal niet officieel is aangesteld als ambassadeur of adviseur van Poetin, heeft hij wel sinds 2016 de Russische nationaliteit en heeft hij verschillende eretitels ontvangen van de Russische regering. Nu is het weer raak.

Nieuwe titel
Seagal ontvangt nu ook de staatsonderscheiding van vriendschap. Dit heeft hij volgens Poetin en co. zeker verdiend, vanwege zijn "grote bijdrage aan de ontwikkeling van internationale culture en humanitaire samenwerking".

Ad en toe acteert Seagal ook nog wel. Zo werkt hij momenteel aan The Tip of the Spear en Above the Law 2. Bekijk hieronder nogmaals de trailer van het eerste deel.



NieuwsFilm

meest populair