Sorry, ik bedoelde natuurlijk de Perzische koning Xerxes in plaats van Leonidas. Maar goed, met allemaal van die mooie mannen met torso's raak je bijna de kluts kwijt :-)
Een waar spektakelstuk is 300!
Die koning Leonidas lijkt trouwens zo weggelopen uit de gayparade. Sowieso vind ik dat de film soms een pornografisch beeld oproept wat misschien dan ook wel weer past bij het tijdsbeeld.
Maar een aanrader is het zeker alhoewel deze film aan het einde van 2007 niet in mijn favoriete jaarlijstje te vinden zal zijn.
About Schmidt is een schitterende film met een werkelijk fenomenale Jack Nicholson. De tragiek van de hoofdrolspeler wordt inderdaad gerelativeerd door humor, waardoor zowel hij als wij menselijkerwijs gesproken er niet onderdoor gaan.
Are you quitting on me? Well, are you? Then quit, you slimy fucking walrus-looking piece of shit. Get the fuck off of my obstacle. Get the fuck down off of my obstacle. Now. Move it. I'm going to rip your balls off, so you cannot contaminate the rest of the world. I will motivate you, Private Pyle, if it short-dicks every cannibal on the Congo.
:-)
'Amerikaanse moet met een hoofdletter!'
Volgens het witte boekje in ieder geval niet ..........
Amerikaanse mag met een kleine letter omdat het hier niet verwijst naar een specifieke bevolkingsgroep (vgl. de joodse taal). Zie ook de uitleg door het genootschap Onze Taal hierover.
We reageren op dit forum trouwens op films en niet op taalkwesties.
Ik zat laatst in een touringcar met een aantal scholieren toen daar de dvd met deze film werd vertoond. Omdat ik helemaal vooraan zat, had ik geen beeld maar heb ik de film - die ik overigens al vaker had gezien - afgeluisterd. Vooral het eerste deel was adembenemend: het was waarachtig een lesje in de amerikaanse taal!
Sowieso een echte aanrader om te kijken (of om naar te luisteren).
Op school was deze film het gesprek van de dag dus de doelgroep pubers wordt vanavond tenminste goed bediend!
Dan maar even wat minder of helemaal geen huiswerk.
"Ang Lee maakte laatst Brokeback Mountain; gebakken, overgewaardeerde lucht"
Enerzijds vind ik dat je Hulk niet kunt vergelijken met Brokeback Mountain (totaal ander genre) en anderzijds is deze laatste film een pareltje op de conduitestaat van Ang Lee!
Dogbert schrijft: Kan dit dan geen goeie film zijn?
Volgens mij geeft de korte recensie van deze film-van-de-dag niet direct een uitspraak over de kwaliteit.
Als de hersenen tijdens het televisiekijken zo in rust zijn, kunnen de geluiden horende bij 'voetbal-is-oorlog' de hersenen weer zo activeren, dat de diepere betekenis van de film aan de oppervlakte komt.
Gisterenavond in een opvallend volle bioscoopzaal heb ik enorm genoten van deze film. Een drama met een humoristische ondertoon dat zeker een vijfsterrenpareltje genoemd kan worden.
En wat goed om weer eens spaans te mogen horen in plaats van de overload aan amerikaans-engels.
Het flamenco-liedje is echt een toppertje.
Save the last dance op dvd deed het natuurlijk goed bij de tienermeisjes op mijn VMBO-school.
Ik zal ze voorstellen als huiswerk Step Up in de bioscoop eens te gaan zien ........... een leuk opstapje naar het echte schoolwerk!
Een indrukwekkende documentaire dat een prima inkijkje geeft in de Amerikaanse maatschappij. De dubbelzinnigheid, dubbelhartigheid (ook letterlijk) en schaamteloze oppervlakkigheid spetteren er vanaf. Vooral de scene van 'breekijzer' op bezoek - met een slachtoffer - bij een wapenverkopende supermarktketen is herkenbaar. Eind oktober in The States toch es Wal-Mart en Key-Mart afstropen op wapens.Nee, de Amerikaanse maatschappij is geen Hollywoodopname, het bestaat echt!
Zeker een gave thriller met twee charismatische hoofdrolspelers. Misschien wel zo charismatisch dat zij in de slotscene niet echt aan elkaar willen toegeven.
De schietscenes zijn adembenemend, zeker als ze in slowmotion voorbijgaan. Een gelukkig spelen bij beiden topacteurs het psychologische drama een rol.
En let op de filmmuziek aan het einde .........
De eerste keer in USA gezien bij familie thuis ....... ik moest toen direct aan de jaren '50 denken (van die tijd weet ik vaag iets ....). De meest herinnerde zin was zoiets als: 'Honey, anybody home?'
Wel apart om met de waarden en normen van de jaren negentig naar de jaren vijftig te kijken en dan ook nog naar de Amerikaanse samenleving!
Ja, dat klopt, maar na de uitzending van afgelopen week verscheen het bericht in beeld dat de film herhaald zou worden. Woensdagmiddag ........... vrije middag voor de basisschool!
Het was een kwestie van tot tien kunnen tellen, de wending was op zich wel aardig maar het slot van de film viel in het water, en daarvan was in de film voldoende!
Zeker een leuke fim, ook als je niet van voetbal houdt. Thomas Acda is echt ontroerend.
En het wereldje van selectie, scouting en KNVB komt mij heel bekend voor. In Oranje is ok!
Ik vond het een aparte film met een mooi einde.
Wat een fantastische beelden van de mid-west staten van de USA. Zelf ben ik daar doorheen gereden en de film deed mij daaraan terugdenken.
Emotioneel was het veteranengesprek aan de bar over WOII en natuurlijk het slot.[spoiler] Heel gaaf dat in de ontmoeting van de twee broers nauwelijks dialoog was en dat de film plotseling daarmee eindigde.[/spoiler]
De vraag is eigenlijk is bij welk genre deze film past: komedie of musical. Gezien de kwalificatie van de muzikaliteit neig ik meer naar de komische kant ................ alhoewel de liedjes van Engelbert Humperdinck, Tom Jones en Bruce Springsteen niet alleen grappig zijn! Daarom zal ik eerst de film moeten gaan zien of ...............beluisteren.
als reactie op de film 300
als reactie op de film 300
als reactie op de film About Schmidt
als reactie op de film Live and Let Die
als reactie op de film O Brother, Where Art Thou?
als reactie op de film O Brother, Where Art Thou?
als reactie op de film Minority Report
als reactie op de film Full Metal Jacket
als reactie op de film Full Metal Jacket
als reactie op de film Full Metal Jacket
als reactie op de film Full Metal Jacket
als reactie op de film Full Metal Jacket
als reactie op de film Jackass: The Movie
als reactie op de film The Straight Story
als reactie op de film Hulk
als reactie op de film Remember the Titans
als reactie op de film Volver
als reactie op de film Save the Last Dance
als reactie op de film Bowling for Columbine
als reactie op de film Heat
als reactie op de film Pleasantville
als reactie op de film In Oranje
als reactie op de film One True Thing
als reactie op de film Identity
als reactie op de film In Oranje
als reactie op de film The Straight Story
als reactie op de film Donnie Darko
als reactie op de film Donnie Darko
als reactie op de film Donnie Darko
als reactie op de film Donnie Darko
als reactie op de film The Da Vinci Code
als reactie op de film Romance & Cigarettes