Hokwerda's Kind
bioscoop release

Hokwerda's Kind (2024)

Boekverfilming onder regie van Boudewijn Koole is een ingetogen verkenning van een jeugdtrauma en de relationele impact daarvan.
play

6,0 details

  • 125 Min
  • Drama
  • Nederland
125 Min Nederland

Langeafstandszwemster Lin traint al jaren voor een oversteek van het Kanaal in recordtijd. Een paar weken voor haar race ontmoet ze Henri, een onderwaterlasser die, net als zij, opbloeit bij gevaar. Lin en Henri duiken head first in een intense liefdesrelatie. Ze trekken elkaar steeds dieper naar beneden en vergeten daarbij dat ook geliefden kunnen verdrinken.

Alt titel
Hokwerda's Child
Regie
Boudewijn Koole
Cast
Kevin Janssens, Elsie de Brauw, Yorick van Wageningen, Matteo van der Grijn, Annelies van der Bie, Sanne-Samina Hanssen, Nabil Mallat, Thomas Ryckewaert, Mischa Heijselaar, Hiske Eriks, Niklas Kohrt, Lotte Schmidt, Flen Huisman.
Release
24.10.2024
Release NL
24.10.2024

Filmtotaal Recensie

Regie: Boudewijn Koole | Scenario: Boudewijn Koole | Cast: Sanne-Samina Hanssen (Lin), Kevin Janssens (Henri), Elsie de Brauw (Elsie de Brauw), Yorick van Wageningen (Hokwerda), Nabil Mallat (Marcus), Thomas Ryckewaert (Alex), e.a. | Speelduur: 125 minuten | Jaar: 2024

Net als bij traumatische gebeurtenissen kunnen ook liefdesrelaties een blijvende impact op iemands leven hebben. Dertiger Lin kan over beide meepraten in de vierde speelfilm van Boudewijn Koole. In zijn tweede boekverfilming laat de Nederlandse filmmaker het niet afhangen van indringende dialogen in een relatie die nog in verkennende fase verkeert. In plaats daarvan draait het om wat er niet wordt gezegd, of de lichaamstaal die niet enkel van seksuele aard is.

Als jong meisje wilde Lin Hokwerda niets liever dan wedstrijdzwemmer worden. Dus dook ze keer op keer in het open water van de vrije natuur. Haar vader stond steevast aan de kant om haar uit het water te hijsen, tot het eens bijna misging. Als dertiger heeft Lin inmiddels een carrière als Olympisch wedstrijdzwemmer achter de rug. Haar vader heeft ze sinds haar tiende niet meer gezien. Ze leunt volledig op de steun van haar moeder in haar ambitie om het Kanaal over te zwemmen.

videotrailers & clips