Jackpot!

Jackpot! (2024)

Komisch talent kan het magere en voorspelbare plot niet redden.
play

4,9 details

  • Actie
  • Komedie
  • Verenigde Staten
Verenigde Staten

In de nabije toekomst wordt de Grand Lottery ter wereld gebracht. De jonge Katie blijkt over het winnende ticketje te beschikken en kan maar liefst miljarden op haar rekening schrijven. Tenminste, als ze de zonsondergang haalt daar iedereen haar ticket lotje kan inpikken mits ze de winnaar doden. Katie bundelt de krachten met Noel, een amateur die haar dient te beschermen. Ze worden door diverse geldzoekers achterna gezeten alsmede door Noels rivaal Louis.

Regie
Paul Feig
Cast
John Cena, Awkwafina, Seann William Scott, Josh Diogo, Shannon Mayers, Becky Ann Baker, Adam Ray, Sam Asghari, Monique Ganderton, Simu Liu, Marian Green, David Conk, Rosanna Scotto, Dolly De Leon, Conor McCullagh, Brian Ashton Smith, Murray Hill, Rylea Hendreschke.
Release
14.08.2024

Filmtotaal Recensie

Regie: Paul Feig | Scenario: Rob Yescombe | Cast: Awkwafina (Katie Kim), John Cena (Noel Cassidy), Simu Liu (Louis Lewis), Ayden Mayeri (Shadi), Colson Baker (Machine Gun Kelly), e.a. | Speelduur: 106 minuten | Jaar: 2024

In 2026 wordt de financiële crisis in Californië blijkbaar opgelost door een periodieke loterij te houden waarbij iedereen in Los Angeles binnen een dag mag proberen de winnaar te doden om er zelf legitiem met de jackpot vandoor te gaan. Vuurwapens en kogels zijn niet toegestaan, maar voor de rest heeft men de vrije hand. De premiejager Anton Chigurh uit No Country for Old Men zou met zijn penschiettoestel waarschijnlijk op zijn sloffen de klus klaren, maar vrijwel elke Angelino gaat in Jackpot! voor zijn kans en pakt de balpen, naaldhak of IED erbij. Want geldzucht maakt van gewone mensen moordenaars.

De loterijwinnaar wordt door drones gevolgd, die het kijkende publiek vermaken met beelden van het bloedbad en om de veertien minuten diens locatie bekend maken aan de meute die achter hem of haar aanzit. Dit alles is echter nooit uitgelegd aan Katie Kim, een kersverse inwoner van de stad, die op haar eerste dag natuurlijk meteen de grote loterij wint en de "menselijke geldautomaat" wordt. De jacht is geopend zonder dat de prooi weet wat er aan de hand is. Gelukkig duikt al snel de gespecialiseerde bodyguard Noel Cassidy op, die haar voor een deel van het prijzengeld wil beschermen tegen al die amateurpremiejagers. Maar kan Katie hém wel vertrouwen?

videotrailers & clips

alle artikelen (1)

Jackpot! Nieuwsberichten