Quiz Lady

Quiz Lady (2023)

Actrices Sandra Oh en Awkwafina geven zich helemaal in deze slapstickachtige komedie.
play

6,3 details

  • 99 Min
  • Komedie
  • Verenigde Staten
99 Min Verenigde Staten

De briljante, maar gespannen Anne is geobsedeerd met spelprogramma's. Ze herenigt zich met haar vervreemde zus Jenny om de gokschulden van hun moeder af te betalen. Wanneer Annes hond ontvoerd wordt, trekken de zussen het land rond om geld te verdienen met behulp van quizzen. Het uitje zou de dames weleens bij elkaar kunnen brengen.

Regie
Jessica Yu
Cast
Will Ferrell, Holland Taylor, Jason Schwartzman, Sandra Oh, Summer Selby, Joe Chrest, Tony Hale, Angela Trimbur, Charlie Talbert, Awkwafina, Jon Park, Betsy Holt, Choppy Guillotte, Ginger Cressman, Lorna Duyn, Shirley Chen, Alan Heitz, Amy Tolsky.
Release
09.09.2023

Filmtotaal Recensie

Regie: Jessica Yu | Scenario: Jen D'Angelo | Cast: Sandra Oh (Jenny Yum), Awkwafina (Anne Yum), Will Ferrell (Terry McTeer), Jason Schwartzman (Ron Heacock), e.a. | Speelduur: 99 minuten | Jaar: 2023

In de komedie Quiz Lady dwingt de vrolijke, wat naïeve Jenny haar slimme zusje om mee te doen aan haar favoriete televisiequiz. Hun tegengestelde karakters zorgen voor grappige frictie. Het enthousiaste spel van de acteurs maakt van een niet memorabel verhaal toch iets vermakelijks. Vooral de onbesuisde Sandra Oh overtuigt met haar lijfelijke humor.

De onopvallende kantoorbediende Annie Yum is verslaafd aan een kennisquiz op televisie: Can't Stop the Quiz. Ze kijkt het iedere dag met haar hondje Mr. Linguini aan haar zij. Op een dag belt een verzorger van het tehuis waar haar moeder woont, met de mededeling dat mama Yum is weggelopen. Wanneer Annie verhaal gaat halen in het tehuis is haar oudere zus Jenny er ook. Die is in alles haar tegenpool. Anders dan de serieuze Annie gedraagt Jenny zich als een tiener, en zo kleedt ze zich ook.

videotrailers & clips