Audrey

Audrey (2020)

Interessante, soms humoristische documentaire over het leven van Audrey Hepburn, die wel af en toe verwarrend is.
play

6,6 details

  • 100 Min
  • Documentaire
  • Biografie
  • Historisch
  • Verenigd Koninkrijk
  • Verenigde Arabische Emiraten
100 Min Verenigd Koninkrijk

Door ondervoeding en een gebrek aan training tijdens de bezetting van Nederland in WOII valt Audrey Hepburns droom om balletdanseres te worden in duigen. Ze besluit te gaan werken als showdanseres in Londen waar ze doorbreekt met de hoofdrol in de hitmusical Gigi. Door haar Oscarwinnende rol als de vrijgevochten, moderne prinses in Roman Holiday maakt ze zich wereldwijd geliefd. Maar achter de stijlvolle, zelfverzekerde topactrice met de betoverende glimlach schuilde een onzekere vrouw met diepe verlangens die ze niet waar leek te kunnen maken.

Alt titel
Audrey: More Than an Icon
Regie
Helena Coan
Cast
Audrey Hepburn, Alessandra Ferri, Richard Dreyfuss, Erin Gavin, Francesca Hayward, Sean Hepburn Ferrer, Keira Moore, Robin Ager, Michael Avedon, Emma Hepburn Ferrer, Edith Lederer, Pierluigi Christophe Orunesu, Mita Ungaro, Clare Waight Keller, Andrew Wald, Lucia Valentini-Terrani.
Release
30.11.2020

Filmtotaal Recensie

Regie: Helena Coan| Scenario: Helena Coan | Cast: Audrey Hepburn, Michael Avedon, e.a. | Speelduur: 100 minuten | Jaar: 2020

Audrey bevat een ongelofelijke hoeveelheid informatie, maar toch is de speelduur van honderd minuten lang genoeg om alle facetten van wereldberoemde actrice (en UNICEF-ambassadeur) Audrey Hepburns interessante leven rustig te behandelen. Dit wordt gedaan met archiefbeelden, interviews en hier en daar een scène die speciaal voor deze documentaire geschoten is. De manier waarop al deze beelden aan elkaar gekoppeld zijn, houdt aan de ene kant de aandacht vast, maar veroorzaakt af en toe ook verwarring.

Audrey Hepburns verhaal wordt bijna volledig chronologisch verteld, beginnend bij haar tijd als kind in de oorlog, langs haar balletopleiding, haar filmsucces, verschillende huwelijken en tot slot eindigend bij haar ambassadeurschap bij UNICEF. De nare gedeeltes van haar geschiedenis worden niet verteld om medelijden op te wekken, maar omdat ze Hepburn hebben gevormd. Zo wordt er bijvoorbeeld niet alleen in het begin van de film verteld over de hongersnood die ze heeft doorstaan, maar wordt diezelfde hongersnood opgevoerd als verklaring voor waarom Hepburn zo begaan was met hongerlijdende kinderen in Somalië later in haar leven.

videotrailers & clips