Geographies of Solitude
Wonderschone symbiose tussen kunst en wetenschap tekent de pijnlijke staat van onze planeet.
play

8,0 details

  • 103 Min
  • Documentaire
  • Canada
103 Min Canada

Zoe Lucas woont al ruim veertig jaar op Sable Island, een stukje land van ruim dertig kilometer lang en anderhalve kilometer breed in de Atlantische Oceaan, in de buurt van Nova Scotia. Ze leeft er in volstrekte harmonie met de overweldigende natuur, die ze bestudeert, in kaart brengt en waar nodig en mogelijk onderhoudt.

Regie
Jacquelyn Mills
Cast
Zoe Lucas.
Release
17.02.2022
Release NL
19.10.2023

Filmtotaal Recensie

Regie: Jacquelyn Mills | Cast: Zoe Lucas | Speelduur: 103 minuten | Jaar: 2023

Al vanaf de betoverende openingsminuten belooft Geographies of Solitude een bijzondere reis te worden. Een fonkelende sterrenhemel verlicht een bastion van wilde natuur in de Atlantische Oceaan, honderdtachtig kilometer verwijderd van de Canadese kunst. Sable-eiland, een door wind gegeselde strook zand van maar veertig kilometer lang en twee kilometer breed, is al ruim veertig jaar de thuisbasis van Zoe Lucas. Haar status als enige permanente menselijke bewoner, in gezelschap van honderden wilde paarden en een enorme zeehondenkolonie, is maar moeilijk te bevatten.

Zoe onderhoudt een innige relatie met haar Excel spreadsheets. Eerbiedig verzamelt ze paardenschedels op het eiland en knipt al vijftien jaar de lipjes van aangespoelde ballonnen om te meten hoe groot ons afvalprobleem is. Het visuele antwoord is een duizelingwekkend shot. Aan de kleuren kan ze precies zien wat voor feestdag het op het vasteland is. Alleen al het ballonlint van een jaar levert een paar goed gevulde vuilniszakken op. Een gevonden heliumballon met beterschap erop is dan ook pijnlijk tekenend voor de huidige staat van onze planeet.

videotrailers & clips