Galapagos: Hope for the Future
Zeldzame dieren tonen vooral de zeldzaamheid van een goede natuurdocumentaire.
play

7,0 details

  • 85 Min
  • Documentaire
  • Nederland
85 Min Nederland

Galapagos: Hope For The Future is een portret over de unieke eilandengroep en haar natuur midden in de Stille Oceaan bij Ecuador. Het is een film vol schitterende beelden van ongerepte natuur en bijzondere diersoorten, zoals de Galapagos pinguïns, hamerhaaien, Blue Footed Boobies en de grootste schildpadden ter wereld. De Galapagos, wereldwijd beroemd door Charles Darwin, die zijn baanbrekende theorieën baseerde op de uitzonderlijke natuur van de Galapagos, wordt net als de rest van de wereld bedreigd door de verandering van het klimaat en invloeden van de mens. De film belicht een nieuwe kant van de Galapagos, één waar mens en dier dicht bij elkaar staan. Het vertelt het hoopvolle verhaal van gepassioneerde onderzoekers die zich inzetten om dit bijzondere, maar kwetsbare ecosysteem toekomstbestendig te maken. Galapagos: Hope For The Future neemt je mee op een inspirerende reis naar een duurzame toekomst.

Cast
Ronan Keating, Annechien Steenhuizen.
Release
31.10.2019
Release NL
31.10.2019

Filmtotaal Recensie

Regie: Evert van den Bos| Cast (stem): Annechien Steenhuizen (verteller)| Speelduur: 85 minuten | Jaar: 2019

De Galapagos is een eilandengroep in de Grote Oceaan die hoort bij Ecuador. De archipel staat vooral bekend om de vele soorten uniek leven die er in relatieve rust en afzondering hebben kunnen bestaan en ontstaan. En vooral dat laatste, het ontstaan, is wat de Galapagoseilanden zo interessant maakt voor wetenschappers. Eén van hen in het bijzonder - ene Charles Darwin - vond op deze vulkanische rotsen bij uitstek het bewijs voor wat hij al jaren beweerde. De grondlegger van de evolutietheorie en deze eilandengroep zijn zo onlosmakelijk verbonden dat er een Charles Darwin Foundation bestaat die onderzoek doet naar de natuur op de Galapagos en er alles aan doet deze in stand te houden. De stichting vormt dan ook de rode draad in de film.

Zo zien we de wetenschappers van deze stichting zeldzame cactussen in een schuur ompotten tot ze groot genoeg zijn om in de vrije natuur als voedsel voor een hongerige exoot te dienen en worden door een parasiet bedreigde kuikens uit hun net gevist om met de hand een veilig maaltje toegediend te krijgen. Tegelijkertijd wordt ook de natuur waar het allemaal om te doen is, zoals de vogels, schildpadden of vissen, zelf kleurrijk in beeld gebracht. Van plaatselijke iconen zoals de reuzenschildpad en de blauwvoetgent, tot de albatros die we zien vliegen als een engel en landen als een zoutzak.

videotrailers & clips