Thanks for Sharing

Thanks for Sharing (2012)

Life is a journey you never have to take alone.

Film over seksverslaving is pakkende mix tussen drama en feelgoodfilm.
play

6,2 details

  • 112 Min
  • Komedie
  • Drama
  • Verenigde Staten
112 Min Verenigde Staten

'Thanks for Sharing' volgt drie seksverslaafden in hun strijd om te functioneren in de samenleving, met behoud van een betekenisvolle relatie. Ales (Mark Ruffalo) probeert een relatie op te bouwen met Phoebe (Gwyneth Paltrow), een wilde onafhankelijk vrouw die heeft afgezworen om nog te daten met verslaafden nadat ze haar relatie heeft verbroken met een alcoholist. Mike (Tim Robbins) is getrouwd met zijn grote liefde van de middelbare school, maar raakt net zo verslaafd aan zijn herstelprogramma als aan de seks. Neil (Josh Gad) verbergt een camera in zijn tennisschoen om in het geheim onder de rokken van vrouwen te filmen, terwijl hij zijn vrienden probeert te overtuigen dat hij kan leven zonder seks. Allen moeten ze om zien te gaan met hun verslaving, wat leidt tot verschillende hilarische en ongewone situaties.

Regie
Stuart Blumberg
Cast
Joely Richardson, Tim Robbins, Gwyneth Paltrow, Carol Kane, Mark Ruffalo, Patrick Fugit, Isiah Whitlock Jr., Pink, Paul Urcioli, Josh Gad, Kenneth Maharaj, Michaela Watkins, Emily Meade, Poorna Jagannathan, Natalia Volkodaeva.
Opbrengst
$ 1.065.881
Release
07.09.2012
Release NL
31.10.2013
Release DVD
08.04.2014

Filmtotaal Recensie

Regie: Stuart Blumberg | Cast: Mark Ruffalo (Adam), Tim Robbins (Mike), Gwyneth Paltrow (Phoebe), Josh Gad (Neil), e.a. | Speelduur: 112 minuten | Jaar: 2012

“Het is alsof je wilt afkicken van crack terwijl het pijpje nog aan je lichaam vastzit.” Zo verwoordt Mike zijn jarenlange seksverslaving, waar hij inmiddels vanaf lijkt te zijn. Lijkt te zijn, want Thanks for Sharing laat zien dat verslaving altijd aan je blijft kleven. Loodzwaar laat debuterend regisseur Stuart Blumberg die gedachtegang echter nooit worden.

Als coscenarist van het integere The Kids Are All Right (Oscarnominatie) liet Blumberg al een soortgelijke aanpak zien. De film, over een lesbisch koppel en hun kinderen die een onbekende spermadonor als vader hebben, had niet het meest toegankelijke onderwerp, maar dankzij de goed afgewogen balans tussen lichtvoetig en serieuzer drama bleek dat geen enkel probleem te zijn. Vergelijkbaar gaat Blumberg te werk bij zijn regiedebuut over seksverslaving. De film legt niet het accent op het bewust doorbreken van taboes, maar draait meer om personageontwikkeling.

videotrailers & clips

alle artikelen (1)

Thanks for Sharing Nieuwsberichten