Sterke film opzich, visueel top met fantastische muziek.
Mooie space shots, met coole designs. Tof dat er nauwelijks cgi aanwezig is, alles lijkt dan echter, dat is alleen maar goed.
Vond dit wel een beetje een teleurstelling, had er meer van verwacht gezien de soms wel goede kritieken, maar die zijn dan na het bekijken van deze film wel wat overroepen.
Mooie beelden dat wel, soms ook wel spectaculair.
Maar het verhaal is té saai en de film is door zijn lengte van bijna 3 uur ook veel te langdradig.
Neen, ken betere SF-films dan dit. Het bekijken wel waard, dat zeker, maar ben niet overdonderd zoals vele anderen dat wel zijn.
Mooie film van Nolan.
De effects, muziek en acteerpresentaties zijn erg goed.
Maar ik vond sommige stukjes gewoon 'saai'! Die stukjes boeiden mij helemaal niet. Erg jammer vond ik dat.
Maar er zat ook een stuk in wat ik nou weer spannend vond: Met die grote golf
En bij die berichten van Tom die hij de afgelopen 23 jaar had achter gelaten kreeg ik bijna tranen in mijn ogen.
heel mooi verhaal, orgineel en hij heeft het weer geflikt om samen met Hans Zimmer een van de beste soundtracks te maken wat waren deze toch prachtig om te beluisteren tijdens de film
Ik vond het verhaal wel erg complex maar tegelijker tijd origineel, net als Inception
Zeker bios waardig en Nolan heeft zich al meerdere keren bewezen dat ieder zijn film een kunstwerk is
Al ruim een decennium lang levert Christopher Nolan geweldig werk af. Niet al zijn films worden goed onthaald, maar er mag wel geconcludeerd worden dat de verwachtingen voor zijn films altijd torenhoog ingesteld zijn. Zo ook voor zijn nieuwste film, Interstellar. Dit machtige sciencefiction epos is zonder twijfel Nolan zijn meest ambitieuze film tot noch toe.
Interstellar vertelt het verhaal van Cooper, een pilot turned farmer die zijn familie in leven probeert te houden op deze desolate en aftakelende aarde. Op een dag wordt hij door de NASA benaderd en krijgt hij een missie aangeboden om opzoek te gaan naar een bewoonbare planeet die de rol van de aarde kan vervullen. Cooper weigert op het eerste moment, bang dat hij zijn gezin voor een te lange tijd alleen zal moeten laten, maar hij vertrekt alsnog op een interstellaire reis om de mensheid te redden.
Laat ik maar gelijk beginnen met te zeggen dat Interstellar vol zit met hogere natuurkunde. Ik ben nooit goed geweest in het vak, maar toch heb ik wel een speciale interesse in alles wat met tijdreizen en zwarte gaten te maken heeft. Dat is ook een reden dat ik Interstellar zo'n machtige film vind. De film geeft je genoeg stof tot nadenken en het is dan ook geen film waarvan je na 5 minuten denkt dat je helemaal weet hoe hij in elkaar zit. Interstellar is een film waar je over moet napraten, en dan bedoel ik niet over de kwaliteit van de film, maar over alle natuurkunde die voorbij komt.
Worden schieten mij te kort om de acteerprestaties te beschrijven. Laat ik het maar gewoon simpel houden, Matthew McConaughey speelt wederom de sterren van de hemel (no pun intended). Hij weet het emotionele hart van de film zo goed over te brengen dat de emoties van de film nooit geforceerd overkomen. De scènes raken je ook echt en het is mooi als een film dat weet te doen. Dit komt ook mede door de acteerprestaties van Mackenzie Foy. Nolan heeft nog wel eens problemen gehad met het casten voor vrouwen, maar Mackenzie Foy speelde hier echt zeer goed en de chemie tussen haar en McConaughey was prachtig! Maar ook de acteerprestaties van Anne Hathaway, Jessica Chastain, Casey Affleck en Topher Grace moeten even genoemd worden. Michael Caine zorgt ook weer voor waterige ogen in zijn rol.
Een veelgehoorde vergelijking is die met 2001: A Space Odyssey. Begrijpelijk? Ja. Terecht? Nee. Het moge duidelijk zijn dat Nolan zich heeft laten inspireren door deze film, maar het is absoluut geen kopie of rip-off van. Christopher Nolan heeft duidelijk zijn eigen visie op sciencefiction. Er was wel één specifiek shot dat duidelijk een ode was aan de sciencefiction classic, maar het blijft dan ook bij een ode.
Interstellar draait om het verbuigen van tijd (dus geen tijdreizen) en zwarte gaten. Een deel van de film zal dan ook natuurkundig accuraat zijn, maar een ander deel van de film is natuurlijk pure speculatie. Dat mensen die naar de ruimte gaan jonger blijven dan de mensen op aarde (al is het een kwestie van seconden) is feitelijk bewezen. Hoe zwarte gaten nou echt werken weten we nog steeds niet, dus dat is allemaal speculatie. Films die met zwarte gaten te maken hebben zijn zelden natuurkundig correct, maar Interstellar weet het gelukkig wel op een geloofwaardige manier te brengen.
De film is met ruim 170 minuten geen korte film te noemen, maar vervelen doet hij geen seconde. Het duurt allereerst drie kwartier voor Cooper eindelijk de ruimte ingaat, dus er wordt wel de tijd genomen het verhaal op te zetten en zijn relatie met zijn kinderen tot stond te brengen. In de rest van de film wordt eigenlijk een heel ander verhaal verteld, versterkt door adembenemende beelden van de ruimte en andere planeten. Een planeet die alleen bestaat uit water en een planeet die alleen maar bestaat uit ijs zijn voornamelijk de locaties waar onze personages zich bevinden. De rest toont ons de prachtige natuur die ook wel het universum wordt genoemd. Ik heb zelfs in een artikel gelezen dat de simulatie van het zwarte gat ruim 800 terabyte aan ruimte in beslag nam. Het moge duidelijk zijn dat de film op visueel vlak een pareltje is.
Nolan weet de film net wanneer je denkt dat ie gaat eindigen nog een andere richting op te sturen, iets waar ik veel bewondering voor heb. Het einde zal veel mensen teleurstellen, maar ik werd alleen maar meer geïntrigeerd door de richting die de film opging. Dingen die niet eerder waren uitgelegd werden beredeneerd en de manier waarop het was aangepakt was perfect. Je moet even nadenken voor je het einde helemaal snapt, maar als je het eenmaal snapt is het perfect.
Ik wil graag nog Hans Zimmer zijn soundtrack even apart benoemen. Overdonderend en bombastisch zijn de twee worden die mij te binnen schieten. Zimmer levert hiermee wellicht zijn beste soundtrack tot nu toe af die elke scène nog wat meer kracht geeft. Vooral de muziek die over de laatste scène is heen gezet zorgt voor kippenvel, eigenlijk geeft de muziek je bij elke scène kippenvel. Verder is op de cinematografie van onze eigen Hoyte van Hoytema niks aan te merken. Ook de sound design van de film is vlekkeloos.
Interstellar heeft al mijn verwachtingen weten waar te maken. De film is een hoogstaand sciencefiction epos die veel stof dat nadenken verschaft. De film heeft ervoor gezorgd dat ik nog meer wil weten over tijdreizen en wormgaten en dat gebeurt niet vaak. Ondersteunt door een topcast, een prachtig en emotionele verhaal en visuele perfectie is Interstellar niet alleen de beste film van 2014 te noemen, maar het is ook Nolans beste en meest ambitieuze film tot nu toe. Interstellar is een adembenemende reis die je meeneemt naar een andere wereld. En niet alleen dat, Interstellar weet te imponeren en te inspireren. En daarmee wil ik deze ietwat lange recensie afsluiten
Torenhoge verwachtingen had ik hiervan. Ingelost? Jazeker! Wat een prachtig wonder is deze film.
Allereerst, de acteerprestaties. McConaughhey zet een absolute toprol neer. Hij acteert vlekkeloos en raakt zelf in een aantal scenes. De bijrollen doen het ook goed. Eigenlijk was er niemand die slecht speelde.
Het verhaal is adembenemend, spannend, mysterieus en het zet je compleet op het verkeerde been Het was allemaal 1 grote leugen
Prachtig camerawerk en cinematografie. De visuals zijn zoals we gewend zijn ook weer top van Nolan.
Hoe geweldig deze film ook is, toch kan ik hem geen 10 geven. Daarvoor heeft deze film nog een paar kleine schoonheidsfoutjes. Persoonlijk ben ik bijvoorbeeld niet erg enthousiast over de eerste akte. Het is gewoon een beetje een snelle opzet, met wat onnodige scenes. De slaapkamerscene tussen Cooper en Murph raakt dan wel weer, zo diep je geraakt kan worden.
De finale op de 3de planeet is een van de schokkendste, bijzonderste finales die Nolan mocht maken.
Maak je klaar voor een enerverende, emotionele reis met pionier Cooper, en laat jezelf maar lekker op het verkeerde been zetten, want dit is een typische Nolan. En wat voor één. Dit bevestigd weer waarom hij mijn favoriete regisseur is.
Interstellar was een film waar ik me al behoorlijk lang op verheugde en ik kan niets anders zeggen dat de spanningen om deze film geheel terecht waren.
Christopher Nolan is een regisseur die iedere filmliefhebber verbaasde met films al Memento, The Dark Knight en Inception en nu met Interstellar bewijst hij opnieuw dat hij een regelrechte top regisseur is!
Hoewel deze film erg lang is en het vooral rond het einde iets had kunnen worden ingekort heb ik me geen enkel moment verveeld met deze Sci-Fi die een geheel nieuwe blik bied van het heelal zoals we het nog nooit eerder hebben gezien.
Matthew McConaughey is erg goed en bewijst met Interstellar wederom dat hij een uitzonderlijk acteertalent heeft en dat hij ons in de toekomst nog heel wat te bieden heeft.
Deze film wordt nu al vergeleken met Stanley Kubrick's 2001 : A Space Odyssey, maar is naar mijn mening niet zo'n geslaagde film als dit welbekende meesterwerk.
Dat gezegd heeft Interstellar veel kenmerken die verwant zijn aan 2001 : A Space Odyssey en die mystieke en onheilspellende sfeer stelde ik erg op prijs tijdens het kijken van deze film.
Alles oogde werkelijkwaar prachtig en ik heb zelden zo'n mooie bioscoopervaring gehad dan ik had bij het kijken van Interstellar die ik aan iedereen aanraad!
Erg geslaagde film van Christopher Nolan!
Een nieuwe Nolan is iets om naar uit te kijken en ondanks wisselende eerste reacties, moet ik alvast opmerken dat z'n nieuwste worp Interstellar mij absoluut niet teleurgesteld heeft. Oké, het is misschien geen nieuwe 2001, maar als je een prima blockbuster wil zien (want ja, Nolan z'n films zijn wat dat betreft gewoon grote publieksfilms) zit goed bij Interstellar.
Dat Nolan z'n publiek serieus neemt, blijkt al uit z'n begin - het duurt even voor onze protagonist de aarde verlaat en we meemogen op een spectaculaire onderzoeksmissie naar een bewoonbare planeet, eerst neemt Nolan ruimschoots z'n tijd de huidige situatie en vooral de band tussen Cooper en z'n dochter uit de doeken te doen. Die dynamiek tussen vader en dochter vormt het hart van de film en levert enkele emotionele momenten op (het afscheid bijvoorbeeld), maar houdt je ook betrokken bij wat gebeurt.
Dat gebeurt ook zeker door de goede acteerprestaties waarbij wederom het McConaughey is die een indrukwekkende vertolking neerzet, wat een zege is die ommekeer van de man toch gebleken. Maar ook de rest van de cast doet het prima met naast Hathaway, de haast altijd uitstekende Chastain en Nolan-habitué Michael Caine toch vooral een opvallend sterke vertolking van Mackenzie Foy als de jonge Murph.
Kort gezegd biedt Interstellar eigenlijk wat je mag hopen voor een grote blockbuster: een voldoende originele plot (hé, hoeveel grote films geven even een lesje over zwarte gaten in de tussentijd), spanning (zeker zodra Matt Damon verschijnt), zelfs meer humor dan je zou verwachten van Nolan (met dank aan een robot notabene) en dat allemaal rondom een oprecht emotionele basis. Aanrader.
Nature
Mooie space shots, met coole designs. Tof dat er nauwelijks cgi aanwezig is, alles lijkt dan echter, dat is alleen maar goed.
Tarkus
Mooie beelden dat wel, soms ook wel spectaculair.
Maar het verhaal is té saai en de film is door zijn lengte van bijna 3 uur ook veel te langdradig.
Neen, ken betere SF-films dan dit. Het bekijken wel waard, dat zeker, maar ben niet overdonderd zoals vele anderen dat wel zijn.
Timme
De effects, muziek en acteerpresentaties zijn erg goed.
Maar ik vond sommige stukjes gewoon 'saai'! Die stukjes boeiden mij helemaal niet. Erg jammer vond ik dat.
Maar er zat ook een stuk in wat ik nou weer spannend vond: Met die grote golf
En bij die berichten van Tom die hij de afgelopen 23 jaar had achter gelaten kreeg ik bijna tranen in mijn ogen.
7,5 / 10,0
pmw84
gewoon W O W
heel mooi verhaal, orgineel en hij heeft het weer geflikt om samen met Hans Zimmer een van de beste soundtracks te maken wat waren deze toch prachtig om te beluisteren tijdens de film
Ik vond het verhaal wel erg complex maar tegelijker tijd origineel, net als Inception
Zeker bios waardig en Nolan heeft zich al meerdere keren bewezen dat ieder zijn film een kunstwerk is
9/10
JamesBond
Al ruim een decennium lang levert Christopher Nolan geweldig werk af. Niet al zijn films worden goed onthaald, maar er mag wel geconcludeerd worden dat de verwachtingen voor zijn films altijd torenhoog ingesteld zijn. Zo ook voor zijn nieuwste film, Interstellar. Dit machtige sciencefiction epos is zonder twijfel Nolan zijn meest ambitieuze film tot noch toe.
Interstellar vertelt het verhaal van Cooper, een pilot turned farmer die zijn familie in leven probeert te houden op deze desolate en aftakelende aarde. Op een dag wordt hij door de NASA benaderd en krijgt hij een missie aangeboden om opzoek te gaan naar een bewoonbare planeet die de rol van de aarde kan vervullen. Cooper weigert op het eerste moment, bang dat hij zijn gezin voor een te lange tijd alleen zal moeten laten, maar hij vertrekt alsnog op een interstellaire reis om de mensheid te redden.
Laat ik maar gelijk beginnen met te zeggen dat Interstellar vol zit met hogere natuurkunde. Ik ben nooit goed geweest in het vak, maar toch heb ik wel een speciale interesse in alles wat met tijdreizen en zwarte gaten te maken heeft. Dat is ook een reden dat ik Interstellar zo'n machtige film vind. De film geeft je genoeg stof tot nadenken en het is dan ook geen film waarvan je na 5 minuten denkt dat je helemaal weet hoe hij in elkaar zit. Interstellar is een film waar je over moet napraten, en dan bedoel ik niet over de kwaliteit van de film, maar over alle natuurkunde die voorbij komt.
Worden schieten mij te kort om de acteerprestaties te beschrijven. Laat ik het maar gewoon simpel houden, Matthew McConaughey speelt wederom de sterren van de hemel (no pun intended). Hij weet het emotionele hart van de film zo goed over te brengen dat de emoties van de film nooit geforceerd overkomen. De scènes raken je ook echt en het is mooi als een film dat weet te doen. Dit komt ook mede door de acteerprestaties van Mackenzie Foy. Nolan heeft nog wel eens problemen gehad met het casten voor vrouwen, maar Mackenzie Foy speelde hier echt zeer goed en de chemie tussen haar en McConaughey was prachtig! Maar ook de acteerprestaties van Anne Hathaway, Jessica Chastain, Casey Affleck en Topher Grace moeten even genoemd worden. Michael Caine zorgt ook weer voor waterige ogen in zijn rol.
Een veelgehoorde vergelijking is die met 2001: A Space Odyssey. Begrijpelijk? Ja. Terecht? Nee. Het moge duidelijk zijn dat Nolan zich heeft laten inspireren door deze film, maar het is absoluut geen kopie of rip-off van. Christopher Nolan heeft duidelijk zijn eigen visie op sciencefiction. Er was wel één specifiek shot dat duidelijk een ode was aan de sciencefiction classic, maar het blijft dan ook bij een ode.
Interstellar draait om het verbuigen van tijd (dus geen tijdreizen) en zwarte gaten. Een deel van de film zal dan ook natuurkundig accuraat zijn, maar een ander deel van de film is natuurlijk pure speculatie. Dat mensen die naar de ruimte gaan jonger blijven dan de mensen op aarde (al is het een kwestie van seconden) is feitelijk bewezen. Hoe zwarte gaten nou echt werken weten we nog steeds niet, dus dat is allemaal speculatie. Films die met zwarte gaten te maken hebben zijn zelden natuurkundig correct, maar Interstellar weet het gelukkig wel op een geloofwaardige manier te brengen.
De film is met ruim 170 minuten geen korte film te noemen, maar vervelen doet hij geen seconde. Het duurt allereerst drie kwartier voor Cooper eindelijk de ruimte ingaat, dus er wordt wel de tijd genomen het verhaal op te zetten en zijn relatie met zijn kinderen tot stond te brengen. In de rest van de film wordt eigenlijk een heel ander verhaal verteld, versterkt door adembenemende beelden van de ruimte en andere planeten. Een planeet die alleen bestaat uit water en een planeet die alleen maar bestaat uit ijs zijn voornamelijk de locaties waar onze personages zich bevinden. De rest toont ons de prachtige natuur die ook wel het universum wordt genoemd. Ik heb zelfs in een artikel gelezen dat de simulatie van het zwarte gat ruim 800 terabyte aan ruimte in beslag nam. Het moge duidelijk zijn dat de film op visueel vlak een pareltje is.
Nolan weet de film net wanneer je denkt dat ie gaat eindigen nog een andere richting op te sturen, iets waar ik veel bewondering voor heb. Het einde zal veel mensen teleurstellen, maar ik werd alleen maar meer geïntrigeerd door de richting die de film opging. Dingen die niet eerder waren uitgelegd werden beredeneerd en de manier waarop het was aangepakt was perfect. Je moet even nadenken voor je het einde helemaal snapt, maar als je het eenmaal snapt is het perfect.
Ik wil graag nog Hans Zimmer zijn soundtrack even apart benoemen. Overdonderend en bombastisch zijn de twee worden die mij te binnen schieten. Zimmer levert hiermee wellicht zijn beste soundtrack tot nu toe af die elke scène nog wat meer kracht geeft. Vooral de muziek die over de laatste scène is heen gezet zorgt voor kippenvel, eigenlijk geeft de muziek je bij elke scène kippenvel. Verder is op de cinematografie van onze eigen Hoyte van Hoytema niks aan te merken. Ook de sound design van de film is vlekkeloos.
Interstellar heeft al mijn verwachtingen weten waar te maken. De film is een hoogstaand sciencefiction epos die veel stof dat nadenken verschaft. De film heeft ervoor gezorgd dat ik nog meer wil weten over tijdreizen en wormgaten en dat gebeurt niet vaak. Ondersteunt door een topcast, een prachtig en emotionele verhaal en visuele perfectie is Interstellar niet alleen de beste film van 2014 te noemen, maar het is ook Nolans beste en meest ambitieuze film tot nu toe. Interstellar is een adembenemende reis die je meeneemt naar een andere wereld. En niet alleen dat, Interstellar weet te imponeren en te inspireren. En daarmee wil ik deze ietwat lange recensie afsluiten
10/10
Roeltje
Allereerst, de acteerprestaties. McConaughhey zet een absolute toprol neer. Hij acteert vlekkeloos en raakt zelf in een aantal scenes. De bijrollen doen het ook goed. Eigenlijk was er niemand die slecht speelde.
Het verhaal is adembenemend, spannend, mysterieus en het zet je compleet op het verkeerde been Het was allemaal 1 grote leugen
Prachtig camerawerk en cinematografie. De visuals zijn zoals we gewend zijn ook weer top van Nolan.
Hoe geweldig deze film ook is, toch kan ik hem geen 10 geven. Daarvoor heeft deze film nog een paar kleine schoonheidsfoutjes. Persoonlijk ben ik bijvoorbeeld niet erg enthousiast over de eerste akte. Het is gewoon een beetje een snelle opzet, met wat onnodige scenes. De slaapkamerscene tussen Cooper en Murph raakt dan wel weer, zo diep je geraakt kan worden.
De finale op de 3de planeet is een van de schokkendste, bijzonderste finales die Nolan mocht maken.
Maak je klaar voor een enerverende, emotionele reis met pionier Cooper, en laat jezelf maar lekker op het verkeerde been zetten, want dit is een typische Nolan. En wat voor één. Dit bevestigd weer waarom hij mijn favoriete regisseur is.
9/10
MATT DAMON IN EEN GLANSROLLETJE
Olrik
Christopher Nolan is een regisseur die iedere filmliefhebber verbaasde met films al Memento, The Dark Knight en Inception en nu met Interstellar bewijst hij opnieuw dat hij een regelrechte top regisseur is!
Hoewel deze film erg lang is en het vooral rond het einde iets had kunnen worden ingekort heb ik me geen enkel moment verveeld met deze Sci-Fi die een geheel nieuwe blik bied van het heelal zoals we het nog nooit eerder hebben gezien.
Matthew McConaughey is erg goed en bewijst met Interstellar wederom dat hij een uitzonderlijk acteertalent heeft en dat hij ons in de toekomst nog heel wat te bieden heeft.
Deze film wordt nu al vergeleken met Stanley Kubrick's 2001 : A Space Odyssey, maar is naar mijn mening niet zo'n geslaagde film als dit welbekende meesterwerk.
Dat gezegd heeft Interstellar veel kenmerken die verwant zijn aan 2001 : A Space Odyssey en die mystieke en onheilspellende sfeer stelde ik erg op prijs tijdens het kijken van deze film.
Alles oogde werkelijkwaar prachtig en ik heb zelden zo'n mooie bioscoopervaring gehad dan ik had bij het kijken van Interstellar die ik aan iedereen aanraad!
Erg geslaagde film van Christopher Nolan!
8.5 / 10
benjamin
Dat Nolan z'n publiek serieus neemt, blijkt al uit z'n begin - het duurt even voor onze protagonist de aarde verlaat en we meemogen op een spectaculaire onderzoeksmissie naar een bewoonbare planeet, eerst neemt Nolan ruimschoots z'n tijd de huidige situatie en vooral de band tussen Cooper en z'n dochter uit de doeken te doen. Die dynamiek tussen vader en dochter vormt het hart van de film en levert enkele emotionele momenten op (het afscheid bijvoorbeeld), maar houdt je ook betrokken bij wat gebeurt.
Dat gebeurt ook zeker door de goede acteerprestaties waarbij wederom het McConaughey is die een indrukwekkende vertolking neerzet, wat een zege is die ommekeer van de man toch gebleken. Maar ook de rest van de cast doet het prima met naast Hathaway, de haast altijd uitstekende Chastain en Nolan-habitué Michael Caine toch vooral een opvallend sterke vertolking van Mackenzie Foy als de jonge Murph.
Kort gezegd biedt Interstellar eigenlijk wat je mag hopen voor een grote blockbuster: een voldoende originele plot (hé, hoeveel grote films geven even een lesje over zwarte gaten in de tussentijd), spanning (zeker zodra Matt Damon verschijnt), zelfs meer humor dan je zou verwachten van Nolan (met dank aan een robot notabene) en dat allemaal rondom een oprecht emotionele basis. Aanrader.