Trash Humpers

Trash Humpers (2009)

4,7 details

  • 78 Min
  • Drama
  • Verenigde Staten
  • Verenigd Koninkrijk
  • Frankrijk
78 Min Verenigde Staten

Portret van het alledaagse leven van een aantal 'outcasts' in een klein stadje in de VS. De even onzinnige als baldadige daginvulling bestaat uit niets meer of minder dan 'kattekwaad', vandalisme, spelen met merkwaardige attributen als poppenledematen, en praten en ruziën over niets. Maar er is ook ruimte voor zang, dans en intimiteit.

Regie
Harmony Korine
Cast
Harmony Korine, Paul Booker, Dave Cloud, Chris Crofton, Charles Ezell, Chris Gantry, Kevin Guthrie, Rachel Korine, Brian Kotzue, Brian Kotzur, Travis Nicholson, Page Spain.
Release
12.09.2009
Release NL
14.04.2011
Release DVD
21.06.2011

Filmtotaal Recensie

Regie: Harmony Korine | Cast: Paul Booker, Dave Cloud, Chris Crofton, Harmony Korine| Speelduur: 75 minuten | Jaar: 2009

We leven in een tijd van technologische overvloed: de ene vernieuwing is nog niet ingeburgerd of de volgende dient zich al weer aan. High definition is inmiddels de norm en we zijn allen al aardig gewend aan de derde dimensie. Enkelen zien echter liever dat alles bij het oude blijft en verzetten zich tegen de ontwikkelingen. Zo ook Harmony Korine, die eerder met Gummo, Julien Donkey-Boy en Mister Lonely al bewees een niet alledaagse regisseur te zijn. Trash Humpers is volledig op VHS opgenomen en gemonteerd met twee videorecorders, wat in een zeer rauwe film heeft geresulteerd die jammer genoeg meer irritatie dan interesse opwekt.

Dat Trash Humpers een uiterst amateuristische look kent, is een understatement. Dit is film in haar puurste vorm: geen extra licht, decors of CGI. Er is zelfs geen statief aan te pas gekomen. Beelden zijn vaak onder- of overbelicht, de camera beweegt alle kanten op en van coherentie tussen shots en scènes is weinig sprake. Dit resulteert veelal in verwarrende beelden die vrijwel constant doen verlangen naar rust en duiding. Een rauwe, handheldachtige cameravoering kan een zeer sterk stijlmiddel zijn, mits goed gebruikt. Denk aan films als Cloverfield en Paranormal Acitivity, waarin de schijn wordt gewekt dat het gaat om door personages gefilmde beelden (de zogenaamde ‘found footage’-film). In Trash Humpers is dit stijlmiddel verder doorgetrokken om een nog hogere mate van authenticiteit te realiseren. Dit is zonder meer gelukt, maar het levert geen plezierige beelden op om naar te kijken.